Banshee morphine + przerzutka Zee = nie działa?

perone
Kontakt:

Banshee morphine + przerzutka Zee = nie działa?

Post autor: perone »

Witam wszystkich!

Posypała się moja wspaniała Sora więc postanowiłem kupić sobie nową przerzutkę tym razem mającą w opisie magiczne litery FR/DH :D Padło na Shimano Zee. Elegancko próbuje ją sobie zamontować i ku mojemu zdziwieniu hak zupełnie nie pasuje. Rozumiem, że morfinki są już, rzec można oldschoolowe troche ale czy faktycznie nie da się do nich zamontować nowych przerzutek? Widzę na oficjalnej stronie Shimano, że wszystkie SLX. XT. Saint'y mają identyczną konstrukcję. Czy jestem skazany na szukanie starych przerzutek?
Obrazek
Pozdro!
Puncu
Kontakt:

Re: Banshee morphine + przerzutka zee

Post autor: Puncu »

A co Ci nie pasuje? Śruba za duża? Obudowa przeszkadza?

U mnie to wygląda tak.

Obrazek
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
perone
Kontakt:

widzisz masz inny hak. Jak montuje ją do swojego to ten mały ząbek który trzyma przerzutkę a raczej ją blokuję nachodzi mi na hak :(

ząbek znajduje się w miejscu 1. a powinien w 2.

Obrazek

właśnie zauważyłem, że zee montowane są tylko w ramach, które mają haki montowane do tylnej osi? A może jestem w błędzie? Bo widzisz, jak mam hak przymocowany do spodu ramy to przerzutka w pewnym momencie zaczyna być blokowana przez rame i nie da się jej cofnąć wystarczająco żeby ten ząbek spasował się z hakiem.
perone
Kontakt:

Być może problem leży po stronie konstrukcji ramy. Bo z tego co mi się wydaję to innego haku do tej ramy nie zamontuje.

Obrazek
ODPOWIEDZ