Przelany został hebel w serwisie, niby wszystko git, ale nie naprawili problemu, którym był wysunięty na maksa jeden tłoczek.Hamulec przejawiał także, oznaki wolno odbijającej się klamki.
W domu wyjąłem klocki, sylikon w spayu na tłok i jakoś udało się zapieczonego skubańca wrócić na właściwe tory.
Jednak po próbie hamowania, tłoczek wraca tylko do połowy, a klamka wyzionęła ducha. Stoi w miejscu,powrotu brak.
Co może być przyczyną? Jakieś rady jak to przeserwisować?
Avid Juicy 7 - klamka i tłoczek
Re: Avid Juicy 7 - klamka i tłoczek
Po tym co zrobiłeś zostało Ci co najwyżej kupić zestaw naprawczy do klamki i zacisku + wyczyszczenie i przelanie całego układu.Śpiący pisze:sylikon w spayu na tłok
Nie odbijająca klamka to wina spuchniętych uszczelek. Nie doszukiwał bym się tutaj winy serwisu, bo klamka przed serwisem jak pisałeś już nie odbijała poprawnie. Jest to wina uszczelek i tyle. U mnie też po serwisie przestała chodzić. Serwis robiłem sam i wszystko zgodnie ze sztuką. Klamka rozebrana na części pierwsze, czyszczenie wszystkiego, smar do tłoczków na uszczelki itp.
Z tyłu może wystarczyć rozebranie zacisku i porządnie wyczyszczenie wszystkiego.
Z tyłu może wystarczyć rozebranie zacisku i porządnie wyczyszczenie wszystkiego.