Avid Juicy 7 - klamka i tłoczek

Śpiący
Kontakt:

Avid Juicy 7 - klamka i tłoczek

Post autor: Śpiący »

Przelany został hebel w serwisie, niby wszystko git, ale nie naprawili problemu, którym był wysunięty na maksa jeden tłoczek.Hamulec przejawiał także, oznaki wolno odbijającej się klamki.
W domu wyjąłem klocki, sylikon w spayu na tłok i jakoś udało się zapieczonego skubańca wrócić na właściwe tory.
Jednak po próbie hamowania, tłoczek wraca tylko do połowy, a klamka wyzionęła ducha. Stoi w miejscu,powrotu brak.
Co może być przyczyną? Jakieś rady jak to przeserwisować?
:*
Vinrael
Kontakt:

Re: Avid Juicy 7 - klamka i tłoczek

Post autor: Vinrael »

Śpiący pisze:sylikon w spayu na tłok
Po tym co zrobiłeś zostało Ci co najwyżej kupić zestaw naprawczy do klamki i zacisku + wyczyszczenie i przelanie całego układu.
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Rozumiem,że coś zje****. Okej, nie pomyślałem, ale jak dokładnie silikon zadziałał na hamulec. Co się stało i czemu?
:*
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Jeśli zaleje się hamulec niewłaściwym środkiem albo potraktuje uszczelki niewłaściwym środkiem, mogą one zwyczajnie spuchnąć. A jak spuchną to będą bardzo mocno trzymać tak tłoki jak i tłok w klamce.
Zgłoś reklamację, zapytaj czym zalali.
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
rafalb33
Kontakt:

Post autor: rafalb33 »

Nie odbijająca klamka to wina spuchniętych uszczelek. Nie doszukiwał bym się tutaj winy serwisu, bo klamka przed serwisem jak pisałeś już nie odbijała poprawnie. Jest to wina uszczelek i tyle. U mnie też po serwisie przestała chodzić. Serwis robiłem sam i wszystko zgodnie ze sztuką. Klamka rozebrana na części pierwsze, czyszczenie wszystkiego, smar do tłoczków na uszczelki itp.

Z tyłu może wystarczyć rozebranie zacisku i porządnie wyczyszczenie wszystkiego.
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

Zanim kupisz drogie zestawy naprawcze, spróbuj zmienić o-ring za parę groszy. Może to on jest winowajcą.
ODPOWIEDZ