Jak się przypatrzyłem to jest pogięta tak jak by symetrycznie i jest sprężysta.
Teraz opis z dedykacją dla Punca:
Bez tego czegoś tamto czarne coś ma minimalne luzy i lata góra dół, więc może to coś nie jest uszkodzone.
To może to coś powinieneś włożyć w tamto coś i nałożyć na to z powrotem to czarne coś i poskręcać to coś do kupy i może się coś uda z tym zrobić, żeby chodziarz coś pracowało i coś jeździło a jak coś to pozbieraj trochę kasy i oddaj to coś na serwis to może coś z tym zrobią i będzie wyciosane w kosmos
Siema, dostałem w ''spadku'' 888 rcx2 z 2007 lecz brakuje mi pokretła tłumienia na prawej goleni u dołu, mam tylko złota nakrętke, taką jak na goleni lewej ...jest to faktycznie rocznik 2007 czy starszy? Albo może po prostu ktos to tak przerobił i zostawił. Dodam jeszcze ze nie pracuje na pelnym skoku, golenie wsuwaja sie jakies 70%, normalne to jest?
Wiesz tym że starszy się nie przejmuj bo z marcokiem prawie jak z winem, im starszy tym lepszy Z naciskiem na prawie :P A nie czasem RC2X? A tak wgl nikt oprócz Punca tu z fusów nie wróży więc nie wiemy czy go ktoś przerobił :P 888 chyba 2007 i złota nakrętka nie wiele mówią :P
Mam na myśli czy w każdym 888 jest pokrętło tłumienia u dołu prawej goleni czy były roczniki które go po prostu nie miały, dlatego pytam o ewentualny rocznik i wspominam o zwykłych nakrętkach.
Wyglądają jak RC2X, górne pokrętła czerwone, regulacja czarna...tylko na dole mam dwie ''zaślepki'' nakręcane dlatego na 888RC mi to nie wygląda. Jest w ogóle taka możliwość żeby wyciągnąć to tłumienie i nakręcić zwykłą nakrętkę?
Puncu, górne lagi maja 35 mm, górne pokrętła takie same jak na dodanym obrazku przez Ciebie, booster układa się w M, u Ciebie jest prosty, znalazłem jakieś zdjęcie, tylko takie póki co, innego nie jestem w stanie dać. http://zapodaj.net/3e26264de368a.jpg.html
Jest możliwe zastąpienie oryginalnej nakrętki pod regulacje zwykłą złotą. Patrząc na zdjęcie i czytając to co napisałeś wnioskuje, że albo masz racje i jest to 888RC2X ale 2006r. albo jest to jakiś składak i co jest w środku okaże się po rozbiórce.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Nigdy nie rozbierałem amorów, no chyba ze jakieś cuda typu duro...jeśli rozkręcę prawą nakrętkę żeby zobaczyć co jest pod nią to mogę coś rozregulować? Albo coś w środku może ''puścić'' i będę musiał całego rozbierać żeby go złożyć? Tego wolałbym uniknąć póki co.