Ambitny amator -(samobójca?)

poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Ten Giant DH Comp nie wygląda źle. Za tę kasę... Przedni amor w dobrym stanie, lagi ladne, byle damper nie ciekł.
Trzeba brać poprawkę na jego zawieszenie, dość często pasowałoby je serwisować, ewentualnie faktycznie do tego przysiąść porządnie, za to rzadziej. Kolega jeździ na DH Team, wiele się to nie różni. Po każdym wyjeździe większym i cięższym jak nie rozkręci i nie poskłada od nowa to skrzypi niemożebnie. Mozliwe, że ma już łożyska wymęczone, ja tam nie wiem ;-) .

A Duncon... No sztywniak z Juniorkiem... Stary Juniorek jest super, naprawde nie do zamęczenia. Ale to sztywniak...
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Cord44
Kontakt:

Post autor: Cord44 »

Co do pierwotnego tematu to po prostu może wybierz się tym rowerem gdzieś na trasę DH. Ale nie koniecznie na czarną. Wyceluj też, może w trudniejszą trasę FR z jakimiś dropami, co do zawieszenia 1-dno zawias wbrew pozorom nie jest stabilny, zjechac zjedziesz ale, zawiecha nie pozwoli ci na szaleństwo, i zapewne sam będziesz dawał po heblach.

Zjazdówka za 2k to skarbonka! Mialem kiedyś taką i uwierz mi lepiej 2k zainwestować w samą ramę, albo amor+damper. Starego fulla lepiej brać pewnego od kogoś kogo znasz i wiesz jak ją traktował
Motega
Kontakt:

Post autor: Motega »

Wracam do gry Panowie !
Sprzęcik nabyłem taki http://olx.pl/oferta/dartmoor-hornet-20 ... bq3zN.html Polecony od kumpla który zna się na rowerach jak ja na muzyce więc obeznany. Co prawda hardtail ale od czego są stawy kolanowe :D
W przyszłym miesiącu planuje zjazd na Górze Żar, nie chciałby ktoś dołączyć ? :)
Cord44
Kontakt:

Post autor: Cord44 »

Chcieć... A móc... :p rowerek calkiem spoko. Mój brat też śmiga na HT i tył,tyłem ale przedni amor musi ci wybrać wiele. A tak z ciekawości jaka waga tego twojego Horneta? Bo dubletrack pancerny ale wagę trzyma. Mam w SC V10 i czuć parcie na tym:p
Motega
Kontakt:

Dokładnie, jedynie kwestie finansowe mnie blokują, jak przy wszystkim kurde. Gdzie jest handel wymienny ja się pytam !?
Powiem szczerze że nie mam pojęcia ile waży, jeszcze go na wagę nie rzucałem ale przyznam, że jest dość lekki, napewno lżejszy od poprzednika.
I że tak zapytam bo nie ogarniam `slangu` jeszcze rowerowego do końca, `dubletrack` to.. ?

A jeszcze pytanie, który kask brać ?

http://olx.pl/oferta/kask-rowerowy-eart ... f7e5ff2d17

http://olx.pl/oferta/kask-naxa-dh-CID76 ... f7e5ff2d17
Zalas
Kontakt:

Re:

Post autor: Zalas »

Motega pisze: I że tak zapytam bo nie ogarniam `slangu` jeszcze rowerowego do końca, `dubletrack` to.. ?
To nie slang a nazwa obręczy :P
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Motega
Kontakt:

O widzisz, pytać zawsze warto, wiedzy nigdy dosyć! ;D
A co do kasków parę słów ?
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Nie kupuj używek.
Ta naxa zbiera pochlebne opinie a nowy jest na tyle tani że myślę że warto zainwestować w nowy.
Na allegrach +/- 200zł
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
ODPOWIEDZ