FSA Gravity Exo/podkładki

Kwiat126p
Kontakt:

FSA Gravity Exo/podkładki

Post autor: Kwiat126p »

Ile tam kurde podkładek wchodzi? Korba 83 mm, suport 83 mm a musze dać aż 6 podkladek 2,5 mm żeby to chwyciło normalnie inaczej jest luz i duzo miejsca na osi. Gwintu wchodzi z suportu pół po każdej stronie. Mam podkładki 3 po prawej i 3 po lewej. To chyba nie może tak być?
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Moze zmierz puszke suportu, czy ktos przypadkiem nie przefrezowal jej na 73mm? Ewentualnie masz zly suport do danych korb. FSA ma roznej szerokosci suporty do roznych modeli korb, nie sa one zamienne.
Kwiat126p
Kontakt:

Wszystko fajnie tylko zmierzyłem wszystko już dawno i jest jak ma być. Problem jest w tym że ta durna korba potrzebuje suportu aż 4 łożyskowego :O co oznacza że miski powinny być znacznie szersze :) A ja mam suport na 83 mm ale standardowy z 2 łożyskami. Ogólnie żenada że coś takiego wymyślają i potem korba odstaje na kilometr od mufy i trzeba napinacz przesuwać, kombinować i jeszcze tylko jeden suport wchodzi i żaden inny(żeby bylo bez podkladek, chcesz z podkladkami to mozna na zwykłym).
troyo
Kontakt:

Czyli tak jak mowilem, masz suport z innych korb :) Potrzebujesz w takim razie suport FSA BB 7550
Kwiat126p
Kontakt:

A znacie może jakieś suporty 4 łożyskowe 83 mm dostępne w Polsce oprócz tego FSA?
troyo
Kontakt:

Nikt chyba czegos takiego nie robi poza FSA. Taki suport koło 200zl z przesylka bedzie kosztowac...

Jesli chcesz zostawic obecny suport, to bankowo nie z podkladkami pod miskami, bo urwiesz gwint w ramie, albo urwiesz miski.

Załóż max 1 podkladka miedzy miske i rame i sprawdz czy lozyska sa osadzone na szlifowanej czesci osi. Jesli tak, to doloz podkladki na oske korby i tyle. Jeśli jest zbyt wasko, to oska bedzie latac gora/dol w miskach i musisz polowac na tamten suport.
Kwiat126p
Kontakt:

tylko skąd ja wezmę podkładki takie na oś korby?
http://img28.staticclassifieds.com/imag ... djecia.jpg

to jest korba ktora kupilem. Suport GUB.

Zerknij tutaj:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/A ... bedwebsite

jak ten ma malutko gwintu i to fabrycznie. Cholera, nie chce znowu korby kupować...Nie wytrzyma ten gwint? Już trochę na nim fikałem i żyje. Raz zdarzyło mi się rozwalic suport(gwint) przy normalnej liczbie podkładek. Duży drop był.

Obczaj jeszcze to:
http://olx.pl/oferta/korba-fsa-gap-83-n ... 8f6c851a3e

tutaj gosc sprzedaje też z tym suportem GUB? Co to oznacza jak kazdy ma w tej korbie GUB zamiast ten FSA Quad? Moze sprawdza sie jako zamiennik? Nie jestem specem od FSA to pytam.
ODPOWIEDZ