Główka ramy tapered redukcje

ryba94.94
Kontakt:

Główka ramy tapered redukcje

Post autor: ryba94.94 »

Witam!
Pytanie może głupie, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Mam okazje kupić fajna rame za dobra kase z tym że, główka ramy jest tapered. I tu moje pytanie czy do główki tapered mogę zamontować normalny widelec z rura 1.1/8 stosując jakieś specjalne stery? Jak tak to jakie? O ile dobrze myslę, że pod tapeda nie mogę włożyć 1.5 nawet ze sterami, ale jeśli jestem w błędzie proszę o poprawę:)
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Tak, pod główkę tapered możesz zamontować każdy (nie wiem co rozumiesz przez 'normalny') widelec ze sterówką o średnicy 1,125 (1,1/8) cala.
Możesz też zamontować widelec tapered, czyli górna bieżnia ma średnicę 1,125, dolna 1,5 cala. Nie, nie możesz w żaden 'normalny' sposób zamontować widelca ze sterówką 1,5 cala.

Stery które pozwolą Ci zamontować pod główkę tapered i widelec ze sterówką 1,125 jak i widelec ze sterówką tapered - na przykład Dartmoor Blaze. Dostajesz w komplecie dwie bieżnie, montujesz taką jaka pasuje Ci pod widelec.

Oczywiście musisz wziąć pod uwagę jakie stery pasują pod ramę. Są różne średnice osadzenia w główkach ram, stery mogą być na przykład półzintegrowane albo zintegrowane, na to też musisz zwrócić uwagę.
ODPOWIEDZ