Cześć,
ze smutkiem w oczach pożgenałem swojego treka session i rozglądam się za nową ramą dla siebie.
Budżet, którym będę dysponował za ramę z damperem i sterami to około 5000-5500zł.
Lubię skoczne, szybkie ramy i prawdopodobnie chciałbym aby była carbonowa.
Z tego co się zorientowałem to najprawdopodobniej stać mnie na:
- antidote lifeline (z tylnym trójkątem aluminiowym 220mm skoku)
- treka 2012 carbonowego
- norco aurum
- transition tr450
- sante v10 2012 (tylny trójkąt alu)
Moje pytanie brzmi czy warto pakować się w używanego przez 3 sezony carbonowego treka? Jak z wytrzymałością tego materiału na eksploatację?
Podobne pytanie co do v10, ale one chyba są mniej papierowe od treka?
Zdarzyło mi się jeździć na v10 i denerwowało mnie, że ta rama zupełnei nie była skoczna, chciała tylko zjeżdżać i połykać wszystkie nierówności. Czy to tylko kwestia ustawień?
Jak wygląda sprawa z lifelinem? Czytałem opinie, że dużo lepiej dopłacić do nowszej wersji, która ma mniej skoku? Czy warto wybrać ten produkt, bo nie ukrywam, że jest to rama moich marzeń?
Co jeszcze możecie polecić? Zależy mi na świeżym roczniku i możliwie carbonowym przednim/tylnym trójkącie.
Wybór ramy do 5000-5500 (lifeline, aurum, demo, trek itp.)
Wybór ramy do 5000-5500 (lifeline, aurum, demo, trek itp.)
http://utn.pl/OKAZJE <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Re: Wybór ramy do 5000-5500 (lifeline, aurum, demo, trek itp
Skoczna ramka to Norco Aurum. Cały Fun-Biek na tym jeździ, możesz się odezwać do nich na FB 
Wysłane z Commodore 64

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
A możesz coś o niej napisać? wrażenia z jazdy, porównanie do czegoś?
Przyznam, że jest strasznie tania na tle pozostałych marek. 2014 rocznik jest w cenie 2012-2013 innych producentów
Przyznam, że jest strasznie tania na tle pozostałych marek. 2014 rocznik jest w cenie 2012-2013 innych producentów
Ja od siebie polecę LL. Na lepszej jeszcze nie śmigałem. Skoczna zwinna i szybka. Można zbudować na niej rower o wadze 14 kg, a i poniżej 14 widziałem. Polecam bo to produkt w całości polski z profesjonalną i megą miłą obsługą producenta. Ważona różnica pomiędzy całą w karbonie a aluminiowo-karbonową to ok. 180 g. Tez o niej marzyłem i mam, także marzenia trzeba spełniać
:):)

A evil undead? Mial/ma ktos? Jak z jego awaryjnoscia? Ktos wystawial w anglii model z popekanym lakierem przy oczkach do montazu dampera i twierdzil ze to nic powaznego i dzieje sie naturalnie w wiekszosci modeli. Warto czyms takim sie interesowac?
Foster ty chyba sprzedajesz wlasnie lifelina? Zgadza sie? Mozesz go porownac do nowszego ktory masz? Chodzi mi o wielkosc skoku i prace zawieszenia
Foster ty chyba sprzedajesz wlasnie lifelina? Zgadza sie? Mozesz go porownac do nowszego ktory masz? Chodzi mi o wielkosc skoku i prace zawieszenia