Używane kaski

zuchantek
Kontakt:

Używane kaski

Post autor: zuchantek »

Witajcie :D
Jak to jest z zakupem używanego kasku czy to prawda ,że używany kask jest przystosowany do kształtu twarzy osoby która go miała?
Dodam ,że chodzi o kask fullface.
Zamierzam zakupić kask do downhillu lecz pieniądze poszły na rower a na nowy kask raczej już nie starczy doradzicie mi na jakich stronach można znaleźć w dobrym stanie kaski używane?
Pawel.Boc
Kontakt:

Re: Używane kaski

Post autor: Pawel.Boc »

Powiem tak... Nie kupuj używanego fullface'a!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Nie sprzedałbym nikomu używanego kasku z czystym sumieniem. Każdy z moich poprzednich kasków leży na półce. Podobne podejście polecam przy zakupie. To nie jest manetka czy mostek - kask musi być nowy. Kup choćby jakąś Naxę DH, nawet to będzie lepsze niż kask z niewiadomą historią.
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Ja bym się szarpną na używany kask jedynie gdy mam możliwość go przymierzyć i najlepiej w nim pojeździć.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
zuchantek
Kontakt:

Post autor: zuchantek »

Dziękuje za rady i tak zrobię kupie nowy kask jak nhp890 mówiłeś Naxę DH lub dołożę trochę na coś lepszego chociaż opinie o nim są dobre.
rafaells
Kontakt:

Post autor: rafaells »

witam, bybaczcie jesli w niodpowiednim miejscu pisze post. W zasadzie to moj pierwszy. :)
Witam forumowiczow,

mam mala zagwozdke, a mianowicie szukam kasku typu fullface. NIe chce sie ladowac w jakis duzy wydatek. Mowia ze na poczatek wystarczy cos z nowych do 350. Co prawda nie jest to forum grawitacyjne ale z pewnoscia znajda sie osoby, kore przerabialy ten temat. Kask ma posluzyc do jakis tam powiedzmy zjazdow 4x i street.
No i mam 3 typy. Czy moglby mi ktos cos powiedziec czym rzekomo roznia sie kaski 661 od firmy naxa? szczegolnie jesli chodzi o wytrzymalosc. Bo spotkalem sie z opinia ze 661 comp to badziew a naxa juz wytrzymalszy. Podobno w jednej fabryce tluczone. Znajomy opowiadal, ze jednej dziewczynie plastik przy szczece wbil sie w brode o zgrozo... zatem dlaczego naxa mialby byc lepszy od 661 jak sie rozni tylko brandowaniem. A i co z tym chwytliwym z nazwy Xgamesem? plastelina? Smile

jak ktos zna temat to nie ch doradzi: to czy to?

BELL X-GAMES

http://olx.pl/oferta/kask-rowerowy-do-dh...b72f1a906d

661 COMP

http://olx.pl/oferta/kask-rowerowy-661-c...b72f1a906d

NAXA
http://rowerowy.com/sklep/ubrania-buty-o...naxa-dh1-c
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Nie jest to forum grawitacyjne? :D
661 się od Naxy różni malowaniem, skorupy mają te same.
Na rowerowym masz Bella Sanction za 439. Dobry, ładny kask z długą szczęką w dość niskiej cenie. To, albo Compy/Naxa DH w tej cenie (akurat jest w przecenie).
rafaells
Kontakt:

Dzięki. No aku rat niedawno kupiłem rower i to jest dla mnie za drogo. Czyli.ze jest ryzyko związane z tymi tańszym kaskami. ? Nada nawet mi sięppodobają a one nie są też w żadnej promocji podobno zawsze były tańsze chyba że mówisz o tych nowszych modelach.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Akurat chodziło mi o 661 Compy, teraz są w promocji na rowerowym. Są droższe i tak o prawie stówkę, ale jeśli nie podoba Ci się kolorystyka Naxy możesz kupić też 661 i zmieścisz się w budżecie.
Ale jeśli Ci się kolorystyka Naxy podoba... Bierz, za te pieniądze to świetna okazja. Kask na 4X czy DH w zupełności wystarczy na początek, jak mocniej przysadzisz zapewne się rozpadnie (to dobrze, będzie znaczyło że wykonał zadanie) ale przy cenie 200pln nie będzie Ci go bardzo szkoda :)
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

a ja mialem w zyciu 2 kaski i kazdy byl używany. Mozesz kupić szajs nowy lub używkę z wyższej półki ja wybrałem to drugie i jestem zadowolony. Oneal Airtech za 280 zł. Jestem zadowolony. Wielu znajomych też jeździ na używkach bez problemów. Mowimy o nieuszkodzonych kaskach.
rafaells
Kontakt:

sorki, za te zdanie ze o nie jest forum grawitacyjne po prsotu przekopiowalem moj post z innego forum "niegrawitacyjnego" i przez nieuwage wrzucilem tuaj. Czyli powiadacie ze naxa lub comp za 200 powinny wystarczyc. spoko dzieki
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ja bym brał naxę na Twoim miejscu. Technologia ta sama co Comp ale podobno lepsze materiały wewnątrz. Tylko to malowanie...
Z gówna bata nie ukręcisz.
Rey
Kontakt:

Re: Używane kaski

Post autor: Rey »

mogę potwierdzić naxa to całkiem dobry wybór .
widziałem w Koninkch chłopaków w naxa i też w taki się zaopatrzyłem .
zastanawiam, się teraz nad goglami z tej samej firmy , cena interesująca ok 80 zł . Czy ktoś już używał ?
ODPOWIEDZ