[Hamulec] Krótki skok klamki
[Hamulec] Krótki skok klamki
Witam, chodzi o shimano slx m675 - zabrałem się za wymianę klocków po nieprzyjemnej przygodzie z zywicznymi i musiałem coś spieprzyc bo po ich założeniu klamka ma skok poniżej centymetra :/ Hamulec poza tym działa normalnie w tym krótkim skoku, dociera się, klamka się nie zapada, założyłem nowe metaliczne f03c. Da się to jakoś odratować? Próbowałem powtórzyć czynność...
Re: [Hamulec] Krótki skok klamki
Moze zapowietrzony?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Re: [Hamulec] Krótki skok klamki
Cofnąłeś tłoczki?
Wysłane z Commodore 64
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
-
- Kontakt:
Re:
Lepiej najpierw rozepchnąć tloczki np. pomiędzy stare klocki wcisnąc srubokręt i wtedy odkrecic na sekundę odpowietrznik przy klamce.MUSZEL pisze:Mozna lekko poluzowac śrubę w klamce i rozepchac tloczki
Powtórzę jeszcze raz, slx z klockami f03c z fabryki ma krótszy skok niż slx z klockami g01s z fabryki (wraz z podmianą klocków zmienia się skok więc może jednak shimano tak chciało) ... Nie jest to wina zużycia tylko grubszej płytki w metalikach, oczywiście mówię o płytce na której siedzi okładzina, a nie o samej okladzinie
W każdym razie hamulec działa, do skoku się przyzwyczaiłem i mi pasuje bo lżej hamuje 1 palcem dlatego narazie ich nie przelewam... mają miesiąc
W każdym razie hamulec działa, do skoku się przyzwyczaiłem i mi pasuje bo lżej hamuje 1 palcem dlatego narazie ich nie przelewam... mają miesiąc