Krótka rura sterowa
-
- Kontakt:
Krótka rura sterowa
Cześć, problem jak w temacie, brakuje mi jakieś ok 2 cm, żeby wszystko grało. Dół rury 1.5 a góra 1.12. Luzów na sterach nie mam, tylko się górna połka giba przód tył jak zacisnę przedni hebel. Fotka tego ustrojstwa http://oi63.tinypic.com/2eoxtl4.jpg
Z góry dzieki za pomoc
Z góry dzieki za pomoc
Bo może nikt nie przewidywał że będzie sprzedawał a chciał mieć perfecto dopasowane pod siebie.
Bo może potrzebował kokpit niżej a nie chciał mieć komina.
Powodów może być tyle ile uda ci się wymyślić. Krótka sterówka to nie koniec świata.
Można zawsze przebić albo zmienić całą półkę...
Przecież jak ktoś sprzedaje amora z krótką sterówką a ty go kupujesz to godzisz się na to że ta sterówka może być u ciebie za krótka i nie ma tu mieć co wontów do sprzedającego bo to od ciebie zależało czy to kupisz czy nie. Kupiłeś i za krótkie? To twój problem.
Bo może potrzebował kokpit niżej a nie chciał mieć komina.
Powodów może być tyle ile uda ci się wymyślić. Krótka sterówka to nie koniec świata.
Można zawsze przebić albo zmienić całą półkę...
Przecież jak ktoś sprzedaje amora z krótką sterówką a ty go kupujesz to godzisz się na to że ta sterówka może być u ciebie za krótka i nie ma tu mieć co wontów do sprzedającego bo to od ciebie zależało czy to kupisz czy nie. Kupiłeś i za krótkie? To twój problem.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
Powiedz mi , gdzie ja mam pretensje do sprzedajacego? Amor kupilem od kolegi, seryjnie był w wishu od nowosci i nic nie pylo przycinane, amor to marzocchi 380 ti. Stery tutaj zbytnio nic nie dadza, nawet bez sterow to jest na styk z wysokoscia glowki ramy :P. Pewnie pozostaje tylko sterowka nowa wykminic do tego. Co sadzicie o tych przedluzkach co sa do rur sterowych ?
Ty nic nie pisałeś to kolega Neejm ma problem z przyciętymi sterówkami :P Jak bez sterów masz na równo z ramą no to lipnie. A jeśli chodzi o jakie kolwiek przedłużki to ja się boję używać takich rzeczy ale rób jak uważasz. Ja bym przebił sterówkę albo zmienił z całą półką dla świętego spokoju. Im mniej bajerów tym mniej rzeczy które mogą się zepsuć.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
Re:
Nigdzie nie napisałem, że masz pretensje do sprzedającego. Obcinanie sterówek pod ramy z bardzo krotką główka to głupota i takie jest moje zdanie. Każdy ma do takowego prawo
Czy nie można obciąć powiedzmy 2 cm mniej ? Jedna podkładka 1 cm pod i druga nad mostkiem. Nie bedzie ani specjalnie komina ani dużej różnicy w wysokości.
Tak ale producent daje nam możliwość wyboru 1,5 czy 1 1/8. My obcinając sterówki zbyt bardzo automatycznie obniżamy zastosowanie sprzętu.Puncu pisze:Otóż to, kupuje się części które pasują. Jakby miał główkę 1,1/8' to by nie kupił amora 1,5'.
Czy nie można obciąć powiedzmy 2 cm mniej ? Jedna podkładka 1 cm pod i druga nad mostkiem. Nie bedzie ani specjalnie komina ani dużej różnicy w wysokości.
Re: Krótka rura sterowa
Ja mam problem. Nie po to Ci sprzedawałem śliczne 888 żebyś je psuł.
Co do tematu to trzeba by sprawdzić czy są niższe stery, jeżeli to nie pomoże to trzeba zmienić dolną półke lub przebić sterówkę.
Czy półki pasują od 888 2008+? Tego nie wiem. Prawdopodobnie tak ale trzeba się upewnić.
Wysłane z Commodore 64
Co do tematu to trzeba by sprawdzić czy są niższe stery, jeżeli to nie pomoże to trzeba zmienić dolną półke lub przebić sterówkę.
Czy półki pasują od 888 2008+? Tego nie wiem. Prawdopodobnie tak ale trzeba się upewnić.
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Widziałem już patenty na używanie przedłużki do rury sterowowej ale jak rower będzie używany w DH/FR i tym podobne to znacząco odradzam ten pomysł 
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Kiedyś gdzieś widziałem ogłoszenie gdzie za kwotę kilkudziesięciu zł profesjonalnie wymieniali sterówki to możesz w tym kierunku poszukać