Jest możliwość. Wyciek jest spowodowany nieszczelnością uszczelki olejowej i o tej właśnie rozmawiamy (można ją włożyć do góry nogami). Ta, którą widzisz na wierzchu to uszczelka kurzowa i ona nie ma nic do rzeczy
nhp890 pisze:Jest możliwość. Wyciek jest spowodowany nieszczelnością uszczelki olejowej i o tej właśnie rozmawiamy (można ją włożyć do góry nogami). Ta, którą widzisz na wierzchu to uszczelka kurzowa i ona nie ma nic do rzeczy
I właśnie o olejowej mowa prawdopodobnie właduje pod uszczelke więcej jakiegoś smaru , może coś da .
Czyli jej nie obróciłeś? Uszczelki olejowe mają warge lub wargi które działają kierunkowo. Jak założysz na odwrót to zamiast uszczelniać będą oddawać olej.
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
wkładałem je w takim ułozeniu jak były w opakowaniu i tak jak zakładał je wcześniejszy własciciel podczas jego serwisu amortyzatora ;d ( nie mysleć że mam uzywane uszczelki haha ) jakby to opisać , uznajmy że amortyzator jest oparty dołem do ziemi , ( ktoś widział uszczelki do dorado i nie tylko to wie że są na nich wypustki smaru do rozsmarowania a pod nim jest ta warga ;d dałem je wargą do ziemi / smarem do góry XDD
Takie pytanie związane z techniką jazdy - używacie w locie hamulców do stabilizacji lotu? :P Czasami słyszę jak niektórzy mówią, że jak ich ściąga na przód/tył to wciskają hamulec, żeby wyrównać lot. Którego hamulca kiedy używać i jak bardzo to pomaga w awaryjnej sytuacji?
Sposób z naciskaniem hamulca jest wziety z mx. Ja tak robie czasami troszke to pomaga dziala to tylko na tylnim kole i kiedy przód masz zawysoko i musisz wcisnac mocno tylni chebel wtedy jak zablokujesz szybko kolo to ci delikatnie tylem szarpnie i go podniesie.W mx jeszcze opoprocz hamowanie to dodaja gazu kiedy przód opada.
a tal wgl to od przyszłego roku planuje sie za zawody wziąść i jeśli mam 14 lat i fulla to bede miał możliwośc ścigania sie z ludzmi w moim wieku ? bo wiem że w moim wieku sie sciga ten kriss kaczmarczyk i on stawał na podium z ludzmi którzy śmigają na ht i mają mniej więcej tyle samo lat ( chyba że sie myle ). Czy dadzą mnie do hobby full czy jak to działa ?
Przez pierwszy sezon mozesz startowac w kategori pierwszy start.A później hobby junior.Kategoria jest chyba od 98r urodzenia w górę. I jesli chcesz sie scigac to radze juz za wczasu kupić komplet ochraniaczy bo nie zostaniesz dopuszczony.