Długie spodnie na rower ?

pdmobil
Kontakt:

Długie spodnie na rower ?

Post autor: pdmobil »

Z racji takiej iż zaczęła się moja ukochana pora roku pryszedł czas na coś cieplejszego. Obecnie mam spodnie i jersey Fox 360 Savant niebieski, szukam drugiego kompletu tzn. jersey i długie spodnie. Co do firmy, mam obecnie Fox i jestem zadowolony, zainteresowały mnie ich długie spodnie, ale chciałbym sie dowiedzieć czy warto? Nie sa za grube, wiszące, itp ? Z tego co mi wiadomo to spodnie motocross ? Poradzicie coś ?
marcin.g
Kontakt:

Post autor: marcin.g »

Jeżeli chodzi o długie spodnie przeznaczone typowo dla moto to musisz wziąć pod uwagę, że
ich nogawki są krótsze żeby dobrze leżały w butach moto więc po kostkach czasem "wieje".
Natomiast długie spodnie przeznaczone na rower mają "normalne" nogawki.
Ja od zeszłego sezonu używam spodni IXS i są ok, niczego więcej nie wymagam od spodni na
rower :) .
Co do dopasowania to najlepiej przymierzyć ;)
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Z gówna bata nie ukręcisz.
pdmobil
Kontakt:

Zamowilem spodnie Fox mam nadzieje ze beda jeszcze w tym tygodniu ;) Dam znac jak przymierze ;)
maris
Kontakt:

Post autor: maris »

Lepsze będą długie jeansy. Najwygodniejsze spodnie do jeżdżenia jak jest trochę zimno. Postaw na jakość. O ile koszulki można kupić sobie tanie to jeansy lepiej jakby były trochę lepszej jakości. Bardzo dobre jeansy moim zdaniem ma Levis.
Jeśli chodzi o mężczyzn to ponadczasowy jest model Levis 501.
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

kolego polecasz drogie jeansy levisa do "ostrej jazdy" rowerem? :O Raz że krępują ruchy dwa to jedna gleba i po jeansach. Zeszmacą się po paru glebach, szkoda kasy. Levisy to mozesz sobie do pracy do biura kupić albo na imieniny do cioci założyć ale nie do fikania koziolków.
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Oj kwiatek. Ja też uważam, że jeansy to najwygodniejsze spodnie do jazdy. Dobrze dopasowane jeansy nie krępują ruchów no chyba że to jakieś obcisłe rurki... W spodniach rowerowych nie lubie jeździć bo są jakieś takie... nie czuje ich :P W zadnych obcisłych nie zamierzam latać, dresy etc za bardzo się majdają wszędzie a w krótkich non stop zdarte giry bo jestem łamagą i potrafię się podrapać pedałem w czoło podczas jazdy. Więc mój wybór pada zawsze na jeansy ewentualnie jak bym miał to bojówki ale takie jakieś węższe a nie szerokie jak dresy :P
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

a ja jeżdżę zawsze w dresach. Po przesiadce z jeansow to niebo a ziemia. nie pocisz sie jak głupi i jesteś nieskrępowany jakbyś bez gaci jechał :) Bez porownania no i nie żal ci jak sie pobrudzą bo od tego są.
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Jak masz jeansy do jazdy to też ci nie szkoda :P ja się na drechy non stop wkurzałem bo to krokiem o siodełko to nogawką albo o zębatkę albo korbę raz się kieszonką o manetkę za haczyłem inny razem dupsko o bieżnik przycharowało i dresy podarte. A w jeansach kiedyś usiadłem na kole w trakcie jazdy i oprócz obitego brzucha o siedzenie i bieżnika na dupie większych strat nie było :P
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Bert Freeride
Kontakt:

Post autor: Bert Freeride »

Ja jeżdżę w spodniach do moto. Tak jak ktoś wyżej wspomniał, są nieco krótsze i jak robi się chłodniej to lepiej ubrać grube skarpety :). Oprócz tego jestem zadowolony, a różnią się mało od tych rowerowych. Tak czy inaczej następne będę kupował rowerowe.

Takie spodnie, zarówno rowerowe jak i moto zapewniają niezłą ochronę przeciwko przetarciom, mi pomogły nie raz.
adikowale
Kontakt:

Post autor: adikowale »

polecam spodnie Jack&Jones do kupienia w VEROMODA lub Bestseller, nazywają sie ANTI FIT, mieszczą pod spodem ochraniacze na kolana (na piszczele nie używam ale tez powinny wejść i jeszcze będą miały trochę luzu, taka moja riposta jeżeli chodzi o spodnie casual na rower, maja na metce napisane CORE WORKWEAR i są wykonane z materiału przypominającego drelich lecz są o wiele przyjemniejsze do noszenia... mi udało się je wyrwać za 25zł w outlecie fashion house :) po tygodniu noszenia kupiłem jeszcze 2 pary.

http://allegro.pl/szare-jeansy-jack-jon ... 35523.html
FR Life!
pdmobil
Kontakt:

Jezdze juz od 3 tygodni w spodniach Fox Moto i sa nieco krotsze ale z butami five ten line king pasuja idealnie no i dugie skarpetki ;)
ODPOWIEDZ