sauntour xcr lo zacięta blokada nie odbija
sauntour xcr lo zacięta blokada nie odbija
jak w temacie zakręciłem przy goleni( blokada kartridża) zablokowało, odkręciłem i kapota dalej blokuje ugnie się 2 cm i dalej nic twardy jak skała, próbowałem dziś cały dzień nie wiem czy kartridż padł( amortyzator ma już spooro lat) czy da się to jakoś naprawić?
Re: sauntour xcr lo zacięta blokada nie odbija
Sciagnij to pokretlo od blokady i tam będzie takie kolo zebate. Sprobuj nim pokrecic
Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Daj zdjecie
tak wygląda kartridż w tej węższej róże co do niego wchodzi jest pokrętło na ampol wkręcone do końca blokuje wykręcone powinno odblokować i no własnie tu problem coś w środku tej wąskiej rury się musiało przyciąc
-
- Kontakt:
Nie nie nie nie nie! To nie jest taki sam tłumik jak w Duro czy DJu trójce!
Tutaj albo upuścisz cały azot z komory IFP, albo wylejesz olej. Jedno i drugie to zły pomysł.
Ogólnie nawiercanie pomaga jeśli amortyzator (i znowu, Duro czy DJe, tu jest inny kartridż!) robił się za twardy a nie blokował się w jednym miejscu.
To znaczy - pomogło by, amortyzator by został odblokowany - ale nie będziesz miał ewidentnie ŻADNEGO tłumienia, i będziesz miał katapultę zamiast roweru
Tutaj możesz próbować kompresować trochę kartridż i próbować kręcić regulacją, może pomoże (u mnie pomogło choć do tej pory nie wiem jak...). Jeśli nie pomoże - kupowanie nowego kartridża do tego widelca mija się z celem, ten widelec jest warty może dwa razy tyle co ten tłumik - lepiej już kupić coś normalnego i rozbieralnego, może jakiegoś DJa II albo innego Drop Offa jeśli chcesz po budżecie.
Tutaj albo upuścisz cały azot z komory IFP, albo wylejesz olej. Jedno i drugie to zły pomysł.
Ogólnie nawiercanie pomaga jeśli amortyzator (i znowu, Duro czy DJe, tu jest inny kartridż!) robił się za twardy a nie blokował się w jednym miejscu.
To znaczy - pomogło by, amortyzator by został odblokowany - ale nie będziesz miał ewidentnie ŻADNEGO tłumienia, i będziesz miał katapultę zamiast roweru

Tutaj możesz próbować kompresować trochę kartridż i próbować kręcić regulacją, może pomoże (u mnie pomogło choć do tej pory nie wiem jak...). Jeśli nie pomoże - kupowanie nowego kartridża do tego widelca mija się z celem, ten widelec jest warty może dwa razy tyle co ten tłumik - lepiej już kupić coś normalnego i rozbieralnego, może jakiegoś DJa II albo innego Drop Offa jeśli chcesz po budżecie.