bezprzewodowa mysz do lapka
bezprzewodowa mysz do lapka
Hej!
Poszukuje bezprzewodowej myszy do lapka i na oku mam 2 modele:
- Ligitech m175
- Microsoft 1850
Zależy mi w dużej mierze na rolce, często jej używam do otwierania nowych kart itp, i wszystkie myszki padają mi przez pęknięcie w środku plastiku odpowiadającego za klikanie rolką...
Jakieś opinie, doświadczenia?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Poszukuje bezprzewodowej myszy do lapka i na oku mam 2 modele:
- Ligitech m175
- Microsoft 1850
Zależy mi w dużej mierze na rolce, często jej używam do otwierania nowych kart itp, i wszystkie myszki padają mi przez pęknięcie w środku plastiku odpowiadającego za klikanie rolką...
Jakieś opinie, doświadczenia?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Microsoftu nie polecam, niedawno zmieniłem drugą ich myszkę na jakąś przewodową z Tesco za 12zł i wreszcie mi ulżyło.
W skrócie:
- Bateria trzyma max miesiąc (obydwie miały ten problem)
- Kursor lubi samemu wędrować (na różnych powierchniach, również na podkładkach) zwłaszcza przy laserze
- W pierwszej "roztapiały" i odlepiały się wkładki pod rękę po bokach, w drugiej szlag trafił gumową oponkę na kółeczku. Płacąc tyle kasy za myszkę dziwią mnie takie usterki...
W skrócie:
- Bateria trzyma max miesiąc (obydwie miały ten problem)
- Kursor lubi samemu wędrować (na różnych powierchniach, również na podkładkach) zwłaszcza przy laserze
- W pierwszej "roztapiały" i odlepiały się wkładki pod rękę po bokach, w drugiej szlag trafił gumową oponkę na kółeczku. Płacąc tyle kasy za myszkę dziwią mnie takie usterki...
http://brooce.pinkbike.com
w pracy swego czasu zainwestowaliśmy w A4 tech bloody v8. Muszę przyznać, że o ile byłem nastawiony raczej na nie (nie przepadam za tą firmą), to mysz kupiła mnie świetną ergonomią, niezłą precyzją. Dodatkowo można się pośmiać ze straganowego tłumaczenia oprogramowania i faktu, że trzeba zapłacić, by odblokować jedną z funkcji (nawet mi na myśl nie przyszło, by cokolwiek kombinować po porządnym ustawieniu).
Zapomniałem - mysz ma wbudowany akumulator, który wystarcza na tydzień pracy po 8h (CAD, czyli sporo klikania i ogólnie pracy myszą), a w zestawie jest kabel ze "stacją" do ładowania (co trwa ok 2h).
Zapomniałem - mysz ma wbudowany akumulator, który wystarcza na tydzień pracy po 8h (CAD, czyli sporo klikania i ogólnie pracy myszą), a w zestawie jest kabel ze "stacją" do ładowania (co trwa ok 2h).
jeśli szukacie dobrego i taniego sprzętu to polecam wam zaglądnąć na https://sknerus.pl/ na pewno znajdziecie coś odpowiedniego dla siebie.