Przeważnie na początku roku pojawia się kalendarz zawodów na cały sezon. Niektóre mniejsze zawody mogą się pojawiać bardziej spontanicznie i tutaj nie ma zasady.
Wiem, ale jeżeli np. na mosornym groniu nic nie będzie to nie opłaca mi się tam jeździć
No, ale i tak w tym roku spróbóję ogarnąć palenicę. Drogo tam jest i czy jeszcze wyciąg jest czynny dla rowerzystów?
edit: co takiego polepsza tłumik avalanche odnośnie do rs boxxer rc 2011? Opłaca się go wogóle kupować?
Jeśli uczysz się jeździć to jeździj wszędzie, co to za sens jeździć tylko tam gdzie zawody? Nawet miesiąc jazdy po jednej trasie nie sprawi że wygrasz tam zawody jeśli dopiero się uczysz jeździć.
A jeśli już umiesz to nie będziesz potrzebował więcej niż 1-2 dni treningu żeby móc się ścigać
Więc w obu przypadkach ćwiczenie pół roku przed zawodami nie ma sensu.
Co do Avalanche - tłumienie kompresji jest o wiele lepsze niż fabrycznie, powrót też się trochę poprawia ale tego aż tak bardzo nie czułem. Ogółem warto, ale dla początkującego ciężko uzasadnić taki zakup, szczególnie biorąc pod uwagę że całość (z olejem i ew. montażem, jeśli nie dasz rady samemu) może sięgnąć 2000zł