Giant Glory DH 2009

fonel
Kontakt:

Giant Glory DH 2009

Post autor: fonel »

Czesc czy na takim osprzecie za 3300 sie oplaca ?
Spis części:
-Rama- Giant glory(2009).Jej maxymalna długość montażowa to 222mm.Rama pracuje bardzo przyjemnie.Nie miałem z nią nigdy problemów.Została ona przemalowana ponieważ oryginalny lakier był już bardzo porysowany i wyglądało to nie estetycznie.
-Amortyzator- Marzocchi 888vf.Jest on po kompletnym serwisie.Nie cieknie nawet minimalnie.Wszystkie regulacje sprawne.Bardzo dobrze tłumi.
-Damper- Marzocchi roco tst.Jego długość montażowa to 216mm.Współpracuje z nową sprężyną cane creek.Praca jest bardzo płynna.
-Kierownica- Ns Bikes advanced.Jej wznios jest nie wielki.Zakupiona została jako nowa.Jej długość wynosi 780mm.
-Hamulce- tylny avid elixir 1 przedni hays nine.Oba hamulce współpracują z tarczami 203.
-Gripy- Także zakupiłem jako nowe.Są one skręcane mają pomarańczowe obejmy.
-manetka shimano slx.
-przerzutka-shimano slx (długi wózek)-kupiona jako nowa.
-korby są to nowe husefelty + blat (nowy) pomarańczowy wraz z pomarańczowymi kominami.
-suport-(nowy)-Jest to suport firmy shimano model XT(na maszynach).
-sztyca+siodło octane one.Siodełko bardzo wygodne i ładnie pasuje do całości.
-kaseta-sram x9 +redukcja.
-koła- są to seryjne koła zdjęte z ctm-a 2012.Są one na piastach Novatec (tylna dość głośno tyka).
?
Za 3300 sie oplaca ?
Bert Freeride
Kontakt:

Post autor: Bert Freeride »

Hej.
Trochę te hamulce bolą i długi wózek w przerzutce. Oprócz tego amor dobry, ale co do dampera to nie jestem pewien. Nie zapominajmy, że rama już ma swoje lata. Ja bym trochę przytargował jeszcze :D
fonel
Kontakt:

Post autor: fonel »

Na ile bys go wycenil ? I dlaczego hamulce bola ? a przerzutke to ja mam XTR z krotkim woznkiem, wiec bede wymieniac. Dlaczego mowisz, ze co do dampera jestes nie pewien ?
Bert Freeride
Kontakt:

Post autor: Bert Freeride »

Myślę, że na 3000, ale zdjęcia by pomogły. Oba te hamulce to niskie modele.

Avidy mają dosyć długi skok i są BARDZO upierdliwe przy odpowietrzaniu. Chociaż z Avidami to trochę loteria. Można trafić na model, który jest bezproblemowy, ale zdarzają się takie, że są bardzo awaryjne- nie wiem, co oni tam w tych fabrykach robią :)

Hayesy mają małą modulację, czyli po naciśnięciu od razu hamują- nie ma możliwości stopniowego hamowania.

A co do dampera to miałem na myśli to, że nigdy nie miałem z nim do czynienia, więc nie wiem.
Lisu90
Kontakt:

Post autor: Lisu90 »

Po pierwsze i najważniejsze: patrząc po opisie to nie jest Glory DH tylko FR, czyli dużo gorsza rama z bardzo kiepską geometrią.
Glory DH miała damper 241mm a nie 222!!! w dodatku jak gość wsadził tam 216 to jeszcze wszystko pogorszył.
www.goride.pl - szczerze polecam.
ODPOWIEDZ