Drobne pytania rowerowe
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re:
maniakus10nb pisze:Witam, chciałbym dowiedzieć się jakie dampery podejdą pod rame mondraker summum pro team 2014 oprócz foxa rc4 i rocco wc?
Pozdro
Ja się nie spotkałem z informacją, żeby jakiś nie pasował.

Re: Drobne pytania rowerowe
Nie tyle rozebrać co zdjąć osłony boczne, wyczyścić i nasmarować 
Wysłane z Commodore 64

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Ja trochę do tego pedantycznie podchodzę i jak już mam łożyska na wierzchu to rozbieram (no, wianka nie rozdłubuję aby kulki wyciągnąć...) myję wszystko ładnie w benzynie ekstrakcyjnej i smaruję świeżym ŁT-43
Ale jeśli zrobisz tak jak Puncu mówi też zrobisz bardzo dobrze, moja metoda to bardziej sztuka dla sztuki.

Ale jeśli zrobisz tak jak Puncu mówi też zrobisz bardzo dobrze, moja metoda to bardziej sztuka dla sztuki.
Chciałbym poprawić trochę wygląd lakieru na ramie, bo ma sporo drobnych, płytkich rysek, nawet nie wyczuwalnych pod paznokciem, ale widocznych pod światło. Chciałbym przywrócić ramie blask jak po wyjściu z fabryki i żeby efekt utrzymał się przez jakiś czas, a nie do pierwszego mycia i żeby się kurz nie kleił ramy. Jakieś pomysły? Używał ktoś wosku na mokro od Plaka?
Lakierowanie załatwi sprawe. Ja tak zrobiłem. Z brzydkiego porysowanego czarnego maluje na ładny, gładki czarny 
Vinrael, to nie jest pedantyczne podejście tylko prawidłowe. Z tym że nie będę wyjmował łożysk z ramy żeby je nasmarować. W kołach, suporcie czy przerzutce tak
Wysłane z Commodore 64

Vinrael, to nie jest pedantyczne podejście tylko prawidłowe. Z tym że nie będę wyjmował łożysk z ramy żeby je nasmarować. W kołach, suporcie czy przerzutce tak

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Tak.
Za krótki łańcuch nie ma że tak powiem luzu roboczego i gdy maksymalnie wychyli wózek to w drugiej kolejności ciągnie za przerzutke przykręconą w hak.
Wysłane z Commodore 64
Za krótki łańcuch nie ma że tak powiem luzu roboczego i gdy maksymalnie wychyli wózek to w drugiej kolejności ciągnie za przerzutke przykręconą w hak.
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
-
- Kontakt:
Jak masz mocno zakrótki łańcuch i na jakiejś skoczni domkniesz damper to Ci może urwać przeżutke.
Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
-
- Kontakt:
Mi sie urwała regulacja napięcia przeżutki.
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Sokół - nie wiem, może i masz rację - zapewne kwestia osobistych doświadczeń. Ja zerwałem już 4 łańcuchy (z trochę innej przyczyny niż za krótki łańcuch, ale siły działające takie same) a hak zgiąłem tylko jeden :p
@komarek - Tak, ręcznie też się da ale to pracochłonne i czasochłonne
Pasta polerska, jak najdrobniejsza jeśli chcesz to robić maszyną, jak ręcznie to możesz dać trochę grubszą, a później drobną. Jeśli zrobisz to dobrze i przykładnie od serca wtedy efekt będzie jakbyś miał świeżo polakierowany rower w miejscu polerowania 
Wosk trochę efektu da, ale nie przykryje do końca większych rys ani zbyt długo się taki efekt nie utrzyma.
Chociaż ani jedno ani drugie nie jest dla mnie wybitnym pomysłem - jedna gleba i polerujesz od nowa ;p Chyba że chcesz wypolerować i czymś okleić, wtedy okej.
@komarek - Tak, ręcznie też się da ale to pracochłonne i czasochłonne

Wosk trochę efektu da, ale nie przykryje do końca większych rys ani zbyt długo się taki efekt nie utrzyma.
Chociaż ani jedno ani drugie nie jest dla mnie wybitnym pomysłem - jedna gleba i polerujesz od nowa ;p Chyba że chcesz wypolerować i czymś okleić, wtedy okej.
-
- Kontakt: