Witam od jakiegoś czasu składam rower na ramie Big Hit 3 2008r
Zakupiłem do swojego rowera korbę zee wraz z suportem po założeniu okazało się że korba lata na boki Wyczytałem gdzieś że powinno się założyć podkładki dystansujące. Postawiłem jednak wymienić cały suport.
Problem polega na tym że nie wiem czy będzie pasował do mojego rowera i czy to rozwiąże problem z korbą
myślałem o czymś takim:
http://www.goodbike.com.pl/p/67/540/gub ... 2012-.html
Drugim problemem jest napinacz. Kupiłem napinacz Mozzart Wog jednak on ma mocowanie iscg5 a ja mam iscg są adaptery które się dokręca suportem do ramy ale czy u mnie jest możliwość zastosowania takiego adaptera ??
http://www.goodbike.com.pl/p/82/322/ada ... 2013-.html
Luz na suporcie dobór nowego suportu adapter iscg
-
- Kontakt:
Po pierwsze: do mojego roweru a nie 'rowera' 
Suport będzie pasował do Zee (o ile masz odpowienie korby pod oś 68/73mm) i do BigHita (z tego co wyczytałem 73mm ale tu Puncu będzie musiał potwierdzić), choć to trochę zbędny wydatek jeśli masz już sprawny suport. I tak i tak podkładki będziesz musiał założyć
W kwestii napinacza nic za bardzo nie zrobisz, będziesz musiał zapewne kupić napinacz pod ISCG old czy ISCG03 czy jak kto tam woli. Adapter pod suport nie podejdzie bo będzie przeszkadzało oryginalne mocowanie.

Suport będzie pasował do Zee (o ile masz odpowienie korby pod oś 68/73mm) i do BigHita (z tego co wyczytałem 73mm ale tu Puncu będzie musiał potwierdzić), choć to trochę zbędny wydatek jeśli masz już sprawny suport. I tak i tak podkładki będziesz musiał założyć

W kwestii napinacza nic za bardzo nie zrobisz, będziesz musiał zapewne kupić napinacz pod ISCG old czy ISCG03 czy jak kto tam woli. Adapter pod suport nie podejdzie bo będzie przeszkadzało oryginalne mocowanie.
Re: Luz na suporcie dobór nowego suportu adapter iscg
Zgadza się, mufa 73mm. I nie podkładki tylko jedną podkładkę od strony napędu.
Co do napinacza to jak wyżej. Jedynie wymiana na iscg 03 (old) wchodzi w gre.
Wysłane z Commodore 64
Co do napinacza to jak wyżej. Jedynie wymiana na iscg 03 (old) wchodzi w gre.
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
-
- Kontakt:
Ok dzięki za pomoc mam jeszcze pytanie zupełnie z innej beczki
Będę również na kupnie amortyzatora.
Wybieram między 888 a boxxerem na co muszę zwrócić uwagę przy kupnie żeby wszystko pasowało ? Przednie koło mam na szybko zamykacz da się w jakiś sposób zamontować takie koło do takiego amorka czy muszę zmienić piastę ?
Będę również na kupnie amortyzatora.
Wybieram między 888 a boxxerem na co muszę zwrócić uwagę przy kupnie żeby wszystko pasowało ? Przednie koło mam na szybko zamykacz da się w jakiś sposób zamontować takie koło do takiego amorka czy muszę zmienić piastę ?
Re: Luz na suporcie dobór nowego suportu adapter iscg
Jeżeli faktycznie kupisz 888 lub boxxera to musisz zmienić piaste.
Na co zwrócić uwage? Na stan techniczny i wizualny[emoji14]Przede wszystkim czy działa. Jak znajdziesz ofertę to poczytaj jakie regulacje ma ten amortyzator i jak one działają, to da Ci wskazówkę gdy coś będzie nie tak. Obejrzyj go czy nie ma nigdzie pęknięć, w 888 zdarzały się przy mocowaniu osi i zacisku hanulca. Oceń wizualnie i organoleptycznie stan górnych lag czy nie mają przebarwień lub rys które czuć pod palcem.
Przy kupnie warto zapytać o długość sterówki bo w BH jest bardzo wysoka główka.
Wysłane z Commodore 64
Na co zwrócić uwage? Na stan techniczny i wizualny[emoji14]Przede wszystkim czy działa. Jak znajdziesz ofertę to poczytaj jakie regulacje ma ten amortyzator i jak one działają, to da Ci wskazówkę gdy coś będzie nie tak. Obejrzyj go czy nie ma nigdzie pęknięć, w 888 zdarzały się przy mocowaniu osi i zacisku hanulca. Oceń wizualnie i organoleptycznie stan górnych lag czy nie mają przebarwień lub rys które czuć pod palcem.
Przy kupnie warto zapytać o długość sterówki bo w BH jest bardzo wysoka główka.
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
-
- Kontakt: