Strój Downhill, Jerseye Oraz Rower na początek.

PatrykDownhill
Kontakt:

Strój Downhill, Jerseye Oraz Rower na początek.

Post autor: PatrykDownhill »

Witam :)

Mam pytanie, a nie mogłem znaleźć odpowiedzi w google. Więc pytam tutaj.
Otóż zaczynam przygodę z DH i chciałem sobie kupić Jersey z Fox'a i jakieś spodnie. Ale nie mogę nigdzie znaleźć kompletu, a jak już znajdę jakimś cudem to kosztuje jakieś 800 zł. Nie wiecie gdzie można kupić jakiś komplet? Nadadzą się sklepy internetowe, czy jakieś w mieście.
Mieszkam w okolicach Kielc, i niestety nie ma tu zbyt dużo sklepów rowerowych (przynajmniej z takimi rowerami jakie ja chcę). I podajcie cenę za jaką można kupić, bo może one tyle kosztują a ja szukam jak ****** tańszych. Ale mi się wydaje że nie powinny być takie drogie.

Teraz drugie pytanie.
Jaki rower i za ile kupić na początek?
Rama Full czy Hard?
Za mniej więcej jaką kwotę? (Zaczynam zbierać i szykowałem się na Ns Fuzz, i jakby coś to nie piszcie żebym dłużej pojeździł a nie na początek taki sprzęt. Bo ja będę jeździć :P )
Jeszcze jaki rozmiar ramy, i kilka rzeczy o których powinienem wiedzieć zanim kupie sobie rower.

Mam około 178 cm wzrostu, 14 lat.

Pozdrawiam wszystkich :)
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Już założyłeś taki temat. Poproś adminów o przeniesienie tamtego w dobry dział i usuniecie tego
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Licz z 5 stów za spodnie + jakieś 2 na jersey jeśli chodzi o Foxa,
to i tak nie jest dużo w porównaniu do np. TLD
PatrykDownhill
Kontakt:

Właśnie znalazłem Spodnie z Foog'a za 270 zł i koszulke za 279, więc nie jest źle. Teraz tylko kase zebrać
pdmobil
Kontakt:

Post autor: pdmobil »

Na lato mam zestaw Fox Demo Savant Blue spodenki + jersey ok 550zł. Co do długich spodni to jezeli chcesz foxa to min 450zł na stare roczniki musisz miec ;)
PatrykDownhill
Kontakt:

Raczej celowalem w szorty, dlugie spodnie sa okej. Ale jednakw krotkich czuje sie bardziej komfortowo
ODPOWIEDZ