Tanie obręcze do dh

Paweu
Kontakt:

Tanie obręcze do dh

Post autor: Paweu »

Poszukuję właśnie nowych obręczy do mojego Scalpa, aktualne fortressy to bardziej plastelina niż obręcze ;) Szukam czegoś do około 150zł za sztukę.
Jak oceniacie Revolty? Szukam czegoś w kolorze żeby nie było nudno, ale ostatecznie moglbym wziac zwykłe czarne.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Revolty to też taka trochę plastelina - może nie taka jak Fortressy ale dalej plastelinka ;) Revolty V2 już podobno dużo mniej plastelinowe.
Ogólnie zależy na jakim ciśnieniu latasz, ja w miniony (zależnie od warunków) nabijam 2 bary i jest spoko, oczywiście ze 3 wgniotki się znajdą ale tragedii nie ma :)
Trzeba też pamiętać - czasami lepsza plastelinka niż pękające obręcze :p Wgnioty bardzo nie przeszkadzają, pęknięta obręcz już zdecydowanie ;)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

do 150zł możesz znaleźć WTB ST i23/i25. DT FR 570 też warte uwagi. Na Darta bym nie patrzył, chyba, że lubisz plasteline. Revolt V2 jest równie plastyczny co V1. Owszem, jest z mocniejszego alu, ale zmniejszyli grubość ścianki i wagę obręczy - także wytrzymałość została w zasadzie ta sama. Ewentualnie jakiś MTX 33, ale trzeba otwierać się na inne firmy poza Sun Rims / Dartmoor / NS, zwłaszcza w obręczach, bo konkurencja jest duża ;)

Edit: no chyba, że kolor ważniejszy, i ważysz niewiele i nie wgniatasz obręczy, bądź jesteś gotów na zmianę obręczy na nową po sezonie, max dwóch ;)
Kundziu
Kontakt:

Post autor: Kundziu »

Polecam Alex Rim Supra BH/FR/D. Miałem w pierwszym rowerze do zjazdu. Mam w drugim. Dzwony, nie doloty, lądowanie na płaskim, schody, krawężniki... Zmieniam dętkę i jadę dalej.
Paweu
Kontakt:

Post autor: Paweu »

ODPOWIEDZ