[Muszel] NS Soda FR 2013 + RS Lyrik RC2DH SA 2013
Przytuliłbym tego Lyrika. Wiem, mam takiego samego ale dalej - przytuliłbym. Nawet jakbym miał mieć dwa takie same. W faktycznej jeździe człowiek zaczyna doceniać ile ten widelec robi, uważam że jest naprawdę świetny 
Włożyłbym go nawet do roweru 4X - obniżył skok do 130mm i też by dał radę
W tej wadze też by jakoś wybitnie nie odstawał.
Jedyny powód aby go zmienić na Pike to chyba tylko rozmiar koła, ja innego nie widzę ;p

Włożyłbym go nawet do roweru 4X - obniżył skok do 130mm i też by dał radę

Jedyny powód aby go zmienić na Pike to chyba tylko rozmiar koła, ja innego nie widzę ;p
No właśnie na Pike też jeździłem, ale jakoś w czasie jazdy nie odczuwam aż tak tej różnicy między Pike a Lyrikiem aby zmieniać z tego powodu widelec 
Możliwe że będę kupował od Piotra uszczelki SKF, wtedy będziemy kombinować jak to działa w porównaniu do serii
Jeśli chodzi o LSC - przy mojej mizernej wadze i niskim ciśnieniu w Solo Air (w sumie niewiele większe niż to któro trzeba aby widelec miał całe 170mm skoku bez chowania się bez obciążenia ;p) te różnice są na tyle małe że mogę dobrać dokładnie co chcę od widelca, gdyby różnica między sąsiednimi 'klikami' była bliższa byłoby ciężko mi to dobrać ;p

Możliwe że będę kupował od Piotra uszczelki SKF, wtedy będziemy kombinować jak to działa w porównaniu do serii

Jeśli chodzi o LSC - przy mojej mizernej wadze i niskim ciśnieniu w Solo Air (w sumie niewiele większe niż to któro trzeba aby widelec miał całe 170mm skoku bez chowania się bez obciążenia ;p) te różnice są na tyle małe że mogę dobrać dokładnie co chcę od widelca, gdyby różnica między sąsiednimi 'klikami' była bliższa byłoby ciężko mi to dobrać ;p
-
- Kontakt:
Re:
O TOTOTO. Też się podpinam bo ostatnio z Puncem nam się wywinęła ciekawa rozmowa o napędzie 36x42tTexonBikes pisze:MUSZEL chcę się przesiąść na przyszły sezon chciałbym się przerzucić na mini dh/ostre enduro i zastanawiam się czy kaseta 11-42 wystarcza do podjeżdżania w górach na zębatce 34/36 z przodu. Co Ty o tym sądzisz? Byłeś w górach i podjeżdżałeś pod większe górki?

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Re: Re:
Bo przy 32x11 brakuje prędkościZalas pisze:O TOTOTO. Też się podpinam bo ostatnio z Puncem nam się wywinęła ciekawa rozmowa o napędzie 36x42tTexonBikes pisze:MUSZEL chcę się przesiąść na przyszły sezon chciałbym się przerzucić na mini dh/ostre enduro i zastanawiam się czy kaseta 11-42 wystarcza do podjeżdżania w górach na zębatce 34/36 z przodu. Co Ty o tym sądzisz? Byłeś w górach i podjeżdżałeś pod większe górki?

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Re: Re:
Puncu pisze:Bo przy 32x11 brakuje prędkościZalas pisze:O TOTOTO. Też się podpinam bo ostatnio z Puncem nam się wywinęła ciekawa rozmowa o napędzie 36x42tTexonBikes pisze:MUSZEL chcę się przesiąść na przyszły sezon chciałbym się przerzucić na mini dh/ostre enduro i zastanawiam się czy kaseta 11-42 wystarcza do podjeżdżania w górach na zębatce 34/36 z przodu. Co Ty o tym sądzisz? Byłeś w górach i podjeżdżałeś pod większe górki?
TexonBikes zależy jakie podjeżdżanie w górach

Puncu, Zalas - niestety na Łódź i okolice mam inną zębatkę. 32 zamykam na Piotrkowskiej, niestety nie da się tego połączyć :/ 36/11-42 może być niegłupie na Wasze okolice, w sumie w góry jak jeździcie to nie podjeżdżacie

Wiesz Muszel, to jest tak, że chcemy z BH zrobić enduro :p A tak poważniej nie mówimy tu o podjazdach faktycznie w górach bo płuca pogubimy ale taki młynek na niektóre okoliczne górki by się przydał zwłaszcza jak ma się opony 2,5 i wagę roweru 18-20kg 

No właśnie jestem świadom, że raczej podjeżdżać nie macie zamiaru nie wiadomo czego, pewnie tylko tyle, by jakieś niewielkie górki (i okoliczne) było w miarę łatwo podjechać. :P myślę, że u Was się sprawdzi, czemu nie
tyle, że waga rośnie, kasety są ciężkie
no i Zee nie ogarnie chyba - trzeba poszukać na endurotrophy, 40 jeszcze chyba ogarniała 

-
- Kontakt:
Muszel tu masz kwestie ogarniania ZEE
https://www.youtube.com/watch?v=O4kFvoF ... 2&index=79
Ale jestem przygotowany na fakt iż moja może nie chcieć ogarnąć i będzie trzeba zmienić przerzutkę a Zee pójdzie na handel
https://www.youtube.com/watch?v=O4kFvoF ... 2&index=79
Ale jestem przygotowany na fakt iż moja może nie chcieć ogarnąć i będzie trzeba zmienić przerzutkę a Zee pójdzie na handel