Jaka rama DH?
Jaka rama DH?
Witam
Jakie znacie i polecacie ramy do DH z suportem 73mm, piastą 135x12, pod koła 26 i chwilowo wideł 180mm jednopółka(potem da sie normalną dwupółkę 200mm)?Nie podaje budżetu bo nie będę jeszcze teraz kupował(raczej nie będą produkować już nowych pod 26, nawet jeśli to nówki nie będę kupował). Zastosowanie to lokalne traski+góry. Rozmiar max 15-16 cali. Główka jest mi dość obojętna, bo aktualny amor ma prostą 1 1/8. Potrzebuje znać tak z 5 albo więcej ram
Jakie znacie i polecacie ramy do DH z suportem 73mm, piastą 135x12, pod koła 26 i chwilowo wideł 180mm jednopółka(potem da sie normalną dwupółkę 200mm)?Nie podaje budżetu bo nie będę jeszcze teraz kupował(raczej nie będą produkować już nowych pod 26, nawet jeśli to nówki nie będę kupował). Zastosowanie to lokalne traski+góry. Rozmiar max 15-16 cali. Główka jest mi dość obojętna, bo aktualny amor ma prostą 1 1/8. Potrzebuje znać tak z 5 albo więcej ram
Re:
Rozważasz wersję short czy long, zakup samej ramy czy całego roweru? Zapewne ciężko kupić coś używanego w dobrym stanie. Znalazłeś coś podobnego do tej ramy godnego uwagi? Pytam, gdyż sam szukam dobrej czegoś podobnego i także na początek raczej używanego.Haitz pisze:A co myślicie o scott voltage fr?
Jak tak bardzo chcesz wiedzieć, to strzelam w big hita 2009+, NS Soda Air/FR, Dartmoor Wish(Te nowsze wersje), same ramy, wybrałem te bo akurat wszystkie części z aktualnego horneta by mi pasowały i nie musiałbym nic wymieniać ;p(ew. stery se nowe kupie). No i zrezygnowałem z robienia rasowej zjazdówy i zostanie z tego "superenduro" z widłem 180mm i napędem 32t przód i kasetą 11-42.