Serwis 888cr 2015 i problem z poskładaniem prawej lagi

Phill
Kontakt:

Serwis 888cr 2015 i problem z poskładaniem prawej lagi

Post autor: Phill »

Witam.
Mam mały problem, trochę głupia sprawa, zabrałem się za serwis moich ósemek (serwisowałem już kiedyś 888rc2x i nie miałem większych problemów stąd pomyślałem, że z crkami bd podobnie). Rozkręciłem amortyzator na części, wyczyściłem i zabrałem się za składanie. No i tutaj cały problem. Mam problem z poskładaniem prawej lagi (tej do której wchodzi tłumik). Wg strony marzocchi należy wlać 80ml oleju. Tylko gdzie :D bezpośrednio do lagi ? czy też do tłumika ? nie zwróciłem na to większej uwagi przy rozkręcaniu no i teraz mam problem :(
znalazłem na youtube jedynie poradnik gdzie gościu składa tłumik cr https://www.youtube.com/watch?v=bDP6X4nmp9c i wlewa do niego olej. Jeśli tak to ma wyglądać to do lagi bezpośrednio nie nalewa się oleju ? czy oprócz oleju w tłumiku do lagi należy wlać te 80 ml ?
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

do tłumika swoją drogą, a do lagi dodatkowo 80 ml ;) tłumi CR jest jakoś tak skonstruowany, że "wypluwa" olej z tłumika do lagi i zasysa go z powrotem. Po to jest potrzebne około 80 ml by był zapewniony poziom oleju do pobierania do tłumika w momencie wyprostu.
ODPOWIEDZ