Wygodne rękawice?
Wygodne rękawice?
Mam taki problem, że po 2-3 dniach jazdy w parku mam zwykle bąble na dłoniach i szukam wygodnych rękawic z grubą częścią spodnią (lub wygodnych gripów). Czy ktoś może coś polecić?
Teraz uzywam O'Neal Enduro i u gory mają pianki i karbonowe wstawki a tam gdzie się chwyta kierę jest tylko cienki materiał, troche lipa.
Teraz uzywam O'Neal Enduro i u gory mają pianki i karbonowe wstawki a tam gdzie się chwyta kierę jest tylko cienki materiał, troche lipa.
Re: Wygodne rękawice?
Z rękawiczek Fox DirtPaw przerzuciłem się na Fox Bomber które polecam. Ale przypuszczam że to nie wina rękawiczek tylko gripów.
Podobno ODI Rouge są miękie i wygodne a sam używam Sarsów
Wysłane z Commodore 64
Podobno ODI Rouge są miękie i wygodne a sam używam Sarsów

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Też użytkuje DirtPaw'y i naprawdę można je polecić, jedyną wadą jest szybko ścierający się silikon. Bąble na dłoniach mogą świadczyć m.in, że za mocno ściskasz kierownicę czego przyczyną tak jak piszę Puncu mogą być gripy, w tym wypadku pewnie są cienkie. Jeżdżę na ODI Rogue od 3 lat, inne gripy, które miałem wymiękają przy nich.. Grip jest gruby i jednocześnie miękki oraz nie ściera się prawie w ogóle, odczuwalnie też łagodzi drgania przenoszone przez kierownicę. Można na nich jeździć bez problemu bez rękawic bo goła ręka jest wręcz do nich "przyklejona" 
Puncu Czy ten bomber są mega cieplejsze od dirtpaw? Zastanawiałem się kiedyś nad ich kupnem ale spasowałem ze względu na cenę.

Puncu Czy ten bomber są mega cieplejsze od dirtpaw? Zastanawiałem się kiedyś nad ich kupnem ale spasowałem ze względu na cenę.
Trudnio mi jeszcze cokolwiek powiedzieć bo jeżdże w nich dopiero od końca zimy. Póki co nie czuje różnicy, dłonie sie nie pocą w ogóle, ale z drugiej strony upałów jeszcze nie ma 
Wysłane z Commodore 64

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
-
- Kontakt:
Ja kupiłem jakieś tam w gregorio i mają taki gruby i miękki pasek właśnie tam gdzie robią się plęskierze. Kosztowały 120zł a jeżdżę w nich od początku mojej przygody z dh (3-4lata) i ne jeden raz darłem nimi po kamieniach. Dobiero teraz zrobiła mi się dziura na kciuku.
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Ja zmienilem gripy na Dartmoor Roots. Dobrze się trzyma, miękkie. Polecam.
Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka
Dartmoor Two6Player Pro Red Devil [2015] + Marzocchi 55 CR SLOPE [2015]
Gripy, gripami, rękawiczki, rękawiczkami - ale nic nie zastąpi porządnych odcisków - siłownia bez rękawiczek lub dużo jazdy - po jakimś czasie nie będzie problemów z bąblami.
Swoją drogą - ODI Rouge to świetne gripy, kosztują, ale rzeczywiście wytrzymują kilka razy więcej (znacznie więcej niż różnica w cenie) niż przysłowiowe dartmoory oraz faktycznie są wygodne.
Swoją drogą - ODI Rouge to świetne gripy, kosztują, ale rzeczywiście wytrzymują kilka razy więcej (znacznie więcej niż różnica w cenie) niż przysłowiowe dartmoory oraz faktycznie są wygodne.