Buty Five Ten

Andrezej

Buty Five Ten

Post autor: Andrezej »

Witam wszystkich.
Mam pytanie o prawidłowe dobranie rozmiaru butów Five Ten.
Lepiej żeby były dopasowane na styk (duży palec do przodu buta) czy lepiej żeby było trochę luzu (wcisnę palec za piętę)?
Dostałem dzisiaj przesyłkę z rowerowy.com i buty są zajebiste, ale wydaje mi się że troszkę za luźne :/
A boję się że pół numeru mniejsze będą ciasne.
Jakaś rada Panowie? ;)
szwajg
Kontakt:

Post autor: szwajg »

Moje były takie na styk, przejeździłem w nich cały sezon i przeżyłem. Inna sprawa, że po roku podeszwy zaczęły się odklejać i musiałem reklamować...
Andrezej

A jak z reklamacją, uznali, naprawili czy wymienili na nowe ?

Cały czas się zastanawiam czy nie zamówić pół numeru mniejszych i potem odesłać któreś :D

A z drugiej strony już mnie korci pojeździć w nich ;)))
szwajg
Kontakt:

Post autor: szwajg »

Było trochę kopania, ale raczej wynikającego z zamieszania, niż niechęci uznania reklamacji. Uznali reklamację na podstawie samych zdjęć (sic!) i oddali pieniądze.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Pamiętaj że przy wysiłku trochę Ci stopa spuchnie, więc ja bym uważał z butami dobranymi na styk ;) Sam jeżdżę w ciut luźniejszych i nie narzekam, przy jeździe i tak tego nie czuć, byleby dało się je zawiązać tak żeby jakoś specjalnie nie latały.
http://brooce.pinkbike.com
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Weź buty mocno zawiąż i spróbuj się troszkę w domu pobujać na rowerku i pedałach to zobaczysz czy ten luz ci przeszkadza :)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Andrezej

Owszem, trochę stopa spuchnie, ale wtedy się troszkę rozbiją na szerokość i będzie git. Najważniejsze Żeby tylko na długość bardzo nie gniotly:D

No, właśnie chodzę w nich od wczoraj po domu i cały czas mam uczucie, że mam za duże buty na nogach :D
A Jak przesune stopę na maxa do tyłu to ten przód jest taki "pusty" w środku i łatwo się poddaje, także raczej zrobię taki myk, że kupię te pół numeru mniejsze, podejmę decyzję i oddam później któreś :Dheh
Andrezej

Witam ponownie,
dostałem pół numeru mniejsze (44,5) i są idealne. Pasują na styk i są lepiej dopasowane, także zostaje przy nich ;)

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)
ODPOWIEDZ