Rock Shox Domain Dual Crown - serwis

tomekk540
Kontakt:

Rock Shox Domain Dual Crown - serwis

Post autor: tomekk540 »

Witajcie

Zabrałem się za swój pierwszy serwis wymienionego amorka i mam problem.
Z prawą lagą (Drive side) gdzie był tylko olej poszło gładko, natomiast z lewą (non-drive side) nie mogę sobie poradzić.
Mianowicie wyciągam z niej sprężynę, ale nie mogę wyciągnąć golenia by dobrać się do simmeringów. Ktoś wie czy trzeba ją po prostu wybić, czy gdzieś coś najpierw jeszcze się odkręca?
Z dołu lagi jest śrubka, odkręcam ją, od góry odkręcam dużą śrubę, wyciągam sprężynę i co dalej?

Mógłby ktoś podpowiedzieć?
wilson,

Post autor: wilson, »

wiec tak wkrec srubke od dolu ale nie do konca,tylko troszke i postukaj mlotkiem gumowym w te srubke zeby wybic trzpien z golenia. zasada taka sama jak z boxxerem,jazy do manuala na stronie producenta. znajdziesz tam opis co i jak.
ala89
Kontakt:

Post autor: ala89 »

No tak dobrze.
tomekk540
Kontakt:

Post autor: tomekk540 »

Wilson, niby racja, ale to działa tylko po stronie prawej, w lewej śrubka wchodzi w gwint golenia dolnego, a nie w gwint tłumika w środku lagi.

Manual mam, ale właśnie wyciągnięcia tego golenia górnego nie moge w nim namierzyć, bo nie działa to samo co po prawej stronie która właśnie jest opisana
wilson,

ok bede mial chwile ,to postsram sie sprawdzic co i jak dam znac.
wilson,

jak na tym filmiku; nie zaleznie czy jest komora powietrzna czy sprezyna.na manualu jest tak samo.
https://www.youtube.com/watch?v=-hxmrOctbm4
ODPOWIEDZ