Witam mam problem. Kupiłem koło na piaście Dartmoor Revolt okazało się że po założeniu koła tarcza nie znajduje się w 1 lini z zaciskiem (shimano saint m810). Wcześniej problem nie występował ponieważ miałem piaste bez mocowania tarczy i nie miałem hamulca na przód. W czym tkwi problem w adapterze czy w tarczy hamulcowej (Aktualnie posiadam jakiś tani Chiński szajs) Czy może problem tkwi zupełnie w czymś innym ?
A wiesz że zacisk trzeba regulować czyli przesuwać go w lewo lub prawo względem tarczy a potem przykręcić. Tak to się odbywa w mocowaniach PM zaś w mocowaniach IS taką operację wykonuje się dodając lub odejmują podkładki pod śrubami
Pokaż zdjęcie bo my tego nie widzimy a Ty przy okazji nie rozumiesz. Nie ma Saintów w standardzie IS 2000. Albo masz w amortyzatorze standard "Post Mount" albo "International Standard 2000" z adapterem na PM.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Ok dzięki za pomoc nie wiecie gdzie takich podkładek szukać ?? Nie mogę znaleźć nigdzie w sieci a do najbliższego sklepu rowerowego mam kilkadziesiąt kilometrów.