Polecacie na początek ???

KulJKulik
Kontakt:

Polecacie na początek ???

Post autor: KulJKulik »

rowerek który znalazłem na naeci na początek . Składałem go online i wyszedł dość drogi :p. Polecacie ?http://olx.pl/oferta/duncon-amstaff-dow ... diZzN.html
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Jakbyś złożył mój rower 'online' na cenach detalicznych zapewne by kosztował z 10 kafli+, ciekawe czy dostałbym 6 za niego ;)
Rower jest na dość starej ramie i wiekowym widelcu - na dodatek to praktycznie najniższy model DJa (niższy był chyba tylko DJ 4 wsadzany jako OEM). Wartość zdecydowanie spada z faktu cieknących klamek. A ponieważ to Shimano nie dasz rady kupić uszczelki/zestawu naprawczego klamki, musisz kupić całą nową klamkę.
Koła pupy nie urywają, raczej ciężkie wiekowe kowadła.
Sztyca, pedały i kierownica to najniższa linia oporu i najtańsze części 'na sztukę'.
Czy rower jest tego warty? Zależy od stanu. Wymieniasz klamki hamulca (140 złotych za sztukę) i jako dualówka da radę, ale nie licz na to że będziesz go katował bezproblemowo w DH czy ciężkim FR.
Jedrek409
Kontakt:

Post autor: Jedrek409 »

żaden z nich raczej nie jest godny uwagi nawet ja na 1 sprzęt dh fr z przerzutka z przodu :P, albo rama niewadomego pochodzenia.

Ale jak bym miał sie upierać i koniecznie wybiera to Duncon Pussy, lecz to dirt a nie dh. po widelcu widać ze troszke teflon mu pościerało czyli właściciel nie za bardzo o niego dba.

Poszukaj czegoś inneg.

P.s nie sugeruj sie internetowymi cenami za nowy sprzet bo to jest uzywka która niewiado jak mocno dostała w p**de, a nie nóweczka z katalogu.
Jedrek409
Kontakt:

Spójrz na lagi tego signa, czarne od wytacia. poza tym co to za hamulce, piasty obręcze???
Nie kupuj na siłę
mrowa111
Kontakt:

Post autor: mrowa111 »

Może zacznijmy od początku w jakiej kategorii chcesz jeździć, podaj wzrost, wagę, limit pieniędzy i wtedy postaramy dobrać się coś odpowiedniego :D
Gość

Post autor: Gość »

Narazie to początki jazda po leśsie ( nwm jak to napisać) i jakieś mniejsze skoki. Mam 165 cm i ważę 41 kg. Chcę coś kupić do 1200zł.
Jedrek409
Kontakt:

Re:

Gość pisze:Narazie to początki jazda po leśsie ( nwm jak to napisać) i jakieś mniejsze skoki. Mam 165 cm i ważę 41 kg. Chcę coś kupić do 1200zł.
Po lesie mozesz jezdzic nawet rowerem z marketu, z 200 zl, wydaje mi sie ze chcesz przyszpanować przed jakąś dupą a nie jezdzić dla zajawki, czy dla sportu.

Nie wiem, a co gorsza sam raczej nie wiesz, czego oczekujesz od sprzetu a od tego powinieneś zacząć.
Wyznacz sobie 4 punkty jakie są dla ciebie najważniejsze to postaramy sie jakoś znaleźć złoty środek
Pozdro
KulJKulik
Kontakt:

Post autor: KulJKulik »

Jazda po leśsie Chodziło mi o zjazdy z górki i jakieś skoki przy tym robie to dla zajawki w tej chwili przerzucam się z bmx na DH.
Jedrek409
Kontakt:

Ok, narazie na olx'ie oraz Allegro raczej niema nic co było by warte swojej ceny, 800 za rozjeb*ny rower to szkoda dać.
driver123

Re: Polecacie na początek ???

Post autor: driver123 »

Siema,
jestem zielony w temacie rowerów do dirtu i chciałem się zapytać czy taki rower byłby dobry na początek, oczywiscię dokupię do niego jakis amortyzator. Dodam że nie mam kupy kasy na to.

:D http://olx.pl/oferta/mtb-dirt-street-26 ... 3e79b8e9af
TomaszeK
Kontakt:

Post autor: TomaszeK »

Na początek jasne, dobry secik. Jeśli używka to nie ma sensu wydawać więcej.
Dartmoor Two6Player Pro Red Devil [2015] + Marzocchi 55 CR SLOPE [2015]
ODPOWIEDZ