Siemanero,
skladam kolejnego (!) bajka i mam do wyboru nastepujace damperki:
Rockshox Vivid R2C 450x3.0 (moja waga 90kg wiec chyba spoko)
Fox Air DHX 5.0
Chcialbym poznac Wasze opinie, ktory byscie wybrali. Rozum podpowiada idz w powietrze, serce pozostaje przy sprezynie. The struggle is real!
Z przodu bedzie prawdopodobnie 888 RCV (powietrze) takze chyba slabo dawac na tyl sprezyne, co?
Vivid R2C vs Air DHX 5.0
Re: Vivid R2C vs Air DHX 5.0
RCV nie oznacza powietrza tylko amor który ma tłumienie powrotu oraz kompresji końca skoku a V oznacza asystę powietrzną, medium ściskane w tym amorze to nadal sprężyny stalowe.

Ja bym się osobiście jakoś "bał" wpakować w powietrze dla tego pewnie jeszcze długo posiedzę na stali :P ale DHX 5.0 to ponoć bardzo doby damper tylko ma wielki zbiorniczek i w niektórych ramach się może nie mieścić :P
Tego ci nie powiemy bo też zależy jakie masz przełożenie w ramiepieniek pisze:450x3.0 (moja waga 90kg wiec chyba spoko)

Ja bym się osobiście jakoś "bał" wpakować w powietrze dla tego pewnie jeszcze długo posiedzę na stali :P ale DHX 5.0 to ponoć bardzo doby damper tylko ma wielki zbiorniczek i w niektórych ramach się może nie mieścić :P
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm