[amortyzator]Wyciaganie ślizgów duro

chicken002
Kontakt:

[amortyzator]Wyciaganie ślizgów duro

Post autor: chicken002 »

Witam . Mam pytanie ma ktoś skóteczny sprosób żeby wyciągnąć ślizgi z amortyzatora sr suntour duro ?? moje ślizgi są już strasznie wyjechane a potrzebuje zamienić na inne które mam w 2 goleniach które są pękniete .

2 pytanie to takie czy nie wiecie czy golenie od rst lunch nie bd pasowały do duracza ?? bo golenie mają 32 mm ale nie wiem jak jest z roztawem a nie mam jak przymierzyć niestety
TheSebaFr
Kontakt:

Re: [amortyzator]Wyciaganie ślizgów duro

Post autor: TheSebaFr »

Żeby je ściągnąć musisz czymś długim zahaczyć o ślizgi i pociągnąć do góry. Golenie od launcha będą pasować do duro :)
chicken002
Kontakt:

właśnie teraz myślałem czy nie wziąsć jakiegoś wykrzywionego prętu czy coś podobnego . A jakie narzedzie najlepiej zastosować żeby to wyciągnąć . Może jakieś patenty czy coś ??

A co do luncha to prosze o potwierdzenie jeszcze przez jakąś osobe bo nie chciałbym wtopić pieniążków :)
kalin20
Kontakt:

Post autor: kalin20 »

tak góra od rst pasuje do duro, acz bedzie problem ze śrubkami bo te w duro są większe wiec bedzie problem z luzem.

A tak na marginesie nie ma sensu ładować góry od rst i dołu od duro, to tak jak by do merca wstawić silnik malucha...
chicken002
Kontakt:

chodziło mi raczej o dół od rst i góre od duro :)
kalin20
Kontakt:

Post autor: kalin20 »

Noo robiłem tak.
Bedziesz tylko musiał na dole otwory na imbusy powiększyć, bo są za małe.
A tak wszystko pasuje ;)
sebcio51
Kontakt:

problem duro triple slizgi

Post autor: sebcio51 »

Siemka mam wyrypane slizgi i chcial bym wymienic na metalowe (podobno sa plastikowe ) nwm jak to sie robi bo nigdy amora nie rozbieralem i chial bym was poprosic o pomoc.Co najpierw?
ODPOWIEDZ