Suntour Duro - Pęknięte mocowanie osi

touchthedot
Kontakt:

Suntour Duro - Pęknięte mocowanie osi

Post autor: touchthedot »

Dzień Dobry,

jestem tutaj nowy, także gorąco wszystkich witam.

Słowem wstępu. Po 8-9 latach prerwy chcę powrócić do DH. Oczywiście na początku zdecydowanie FR/Enduro i będę się przygotowywał do przyszłego sezonu już z nowym sprzętem i mam nadzieję umiejętnościami :)

Aby rozpocząć moją "nową" przygodę zakupiłem kilka tygodni temu używany rower na baize Dangerous Mike + Suntour Duro, oczywiście sprzęt HT. W ten weekend postanowiłem cały sprzęt rozebrać, przeczyścić oraz wymienić cały napęd. Moim oczom ukazał się taki widok:

Obrazek
Obrazek

Niestety nie sprawdziłem tego podczas odbioru sprzętu od chłopaka.

Czy ten sprzęt nadaje się już na śmietnik i pisać do sprzedawcy, iż mogę go zwrócić w zamian za oddanie części pieniędzy? Czy może jakiś inny pomyśł macie?
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Ja bym pisał do sprzedawcy bo tego nie pospawasz, ewentualnie wymiana dolnych lag ale jeżeli to duro to wolał bym amora zmienić
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Amor raczej do wyrzucenia, bo nowe dolne lagi to 4-5stów. Mało opłacalna naprawa, chyba, że znajdziesz jakieś używane.

A po paru tygodniach od zakupu używanego sprzętu, to co najwyżej można wysłać pocztówkę z wakacji do sprzedawcy, niż próbować coś od niego wyciągnąć. Takie uszkodzenie wynika ze zbyt mocnego dokręcania śrub, można to zrobić w jeden dzień.
ODPOWIEDZ