Spd w ht czy zwykłe platformy

michalphs
Kontakt:

Spd w ht czy zwykłe platformy

Post autor: michalphs »

Siemka, mam jedno pytanie czy według Was w HT wystarczą dobre buty i dobre platformy czy raczej spd. Dwa lata jeździłem na zwykłych platformach i w zwykłych butach, mieszkam w górach nie ma co ukrywać, że nogi czasem jeździły jak chciały po platformie.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Jestem z małopolski.

Wychodze na pole.
Radny
Kontakt:

Post autor: Radny »

Najwidoczniej masz problemy ze źle dobranymi butami pod platformy, bardzo słaby model platform, lub brak niektórych pinów i stąd takie efekty. Z doświadczenia wiem, że dobre rowerowe buty + platformy nawet ze średniej półki cenowej dają bardzo dobre efekty.
akageesmooth
Kontakt:

Post autor: akageesmooth »

Korzystając z tego, że jest to najświeższy temat o SPD zapytam: czy buty SPD do agresywnej leśnej jazdy powinny być sznurowane? Czy rzepy i taśmy z klikiem nie poddadzą się zbyt szybko?
Bert Freeride
Kontakt:

Re: Spd w ht czy zwykłe platformy

Post autor: Bert Freeride »

michalphs pisze:Siemka, mam jedno pytanie czy według Was w HT wystarczą dobre buty i dobre platformy czy raczej spd. Dwa lata jeździłem na zwykłych platformach i w zwykłych butach, mieszkam w górach nie ma co ukrywać, że nogi czasem jeździły jak chciały po platformie.
Przez całe życie jeżdżę na platformach . Zaczynałem od zwykłych platform i butów, potem doszły buty 5.10. Najpierw jeździłem na sztywniaku, potem na fullu. Generalnie na dobrych butach i platformach noga trzyma się na miejscu. Jednak zdarzają się sytuacje, że stopa spadnie mi z pedała, co w SPD nie miałoby miejsca. Ogólnie planuje przesiąść się na SPD, ale nie spieszy mi się z tym. Myślę, że do sztywniaka lepsze będą SPD (pomimo, że sam jeździłem na platformach)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Podzielam zdanie pana wyżej ;)
A co do SPD to lepsze są z klamrami.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
ODPOWIEDZ