Marzocchi 380 c2r2 pokretlo HSC LSC

rowerkujedz
Kontakt:

Marzocchi 380 c2r2 pokretlo HSC LSC

Post autor: rowerkujedz »

Cześć, pokrętło z kompresja wolna i szybką kręci się bez końca w prawo i lewo :D, słychać klikanie podczas obracania tak jak to miało miejsce przed serwisem. Zdjąłem nakrętkę od wolnej kompresji wyglądało to tak http://ep1.pinkbike.org/p5pb13737114/p5pb13737114.jpg ( zdjęcie z internetów ). Dałem nasadowy klucz na tego metalowego dzyndzelka i nie zablokowałem pomarańczowego pokrętła. Kręciłem w lewą stronę, jednak gdy poczułem delikatny opór przestałem i nie było później możliwości odkręcić palcami. Delikatnie w imadle odkręciłem w prawą stronę, bo coś klucz się ślizgał i słychać było jak regulacja przeskakuje ( kliknięcia ). W efekcie końcowym regulacja kręci się w prawo i lewo bez końca :P. Jest to może jakaś głupota, czy coś bardzo popsułem ? :)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Możliwe że nie. Ale teraz trzeba zrobić serwis.

https://www.marzocchi.com/System/20333/ ... RF1-00.pdf
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Robert1234

Post autor: Robert1234 »

Wyjmij tlumik kompresji i zobacz, czy nie urwałeś takiej "rureczki", na której osadzony jest caly ten tlumik. Jeżeli się zerwała to w środku nad HSC.
rowerkujedz
Kontakt:

Post autor: rowerkujedz »

Dzięki wielkie za odpowiedź. Popatrzę może w okolicach czwartku jak będę miał chwile i dam znać.
Gość

Post autor: Gość »

Mam problem, żeby odkręcić tą śrubeczkę. Była ona już lekko wcześniej obrobiona i kluczyk mi się zaczyna ślizgać i szczerze to nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić :D.
Też zauważyłem, że w miejscu regulacji tłumienia ( nie wiem czy to na foto widać dokładnie). Tam jest takie zagłębienie, gdzie wsadza się mała szpilke z gwintem zewnętrznym 1,5mm i jest do tego zamocowane to małe pokrętło od tłumienia. Tylko problem jest taki, że się trochę schowało do środka i ta mała szpileczka się nie zmieści.Obrazek
ODPOWIEDZ