Ochraniacze IXS Assault (kolana i piszczele)

TomaszeK
Kontakt:

Ochraniacze IXS Assault (kolana i piszczele)

Post autor: TomaszeK »

Siemanko,
Czy ktoś tutaj śmiga w tych ochraniaczach? Chciałem je sprawdzić, ale nie jestem pewny czy rozmiarówka jest taka jak podają czy może coś odbiega od normy bo różne historie już słyszałem.
Dartmoor Two6Player Pro Red Devil [2015] + Marzocchi 55 CR SLOPE [2015]
TomaszeK
Kontakt:

Post autor: TomaszeK »

Po kilku dniach poszukiwania i rozważenia wyboru kilku różnych modeli zdecydowałem się jednak wziąć w ciemno te właśnie ochraniacze. Zakupiłem rozmiar L wg. rozmiarówki (środek kolana - kostka) o której krąży dużo opowieści. Zazwyczaj wszystkie rzeczy kupuje M, ale ta L-ka leży dość dobrze i jest nawet wygodna. Trochę nie podoba mi się górne mocowanie nad kolanem ponieważ jest rzepem, który z czasem pewnie się wyrobi, mogli dać gumkorzep taki jak na wysokości piszczela i kostki. Oczywiście tak jak ktoś mi mówił te ochronki zawsze mają za długie paski i nie mogłem i zapiąć rzepów po naciągnięciu, tak więc w ruch poszły igła i mocne nici. Teraz wszystko ładnie się naciąga i można normalnie zapiąć rzep. Pierwsze jazdki odbyte. Są w miarę wygodne, nie czuję jakiegoś dyskomfortu po kilku godzinach jazdy. Jak zaliczę jakąś glebę (oby nie) to dam znać jak się sprawdziły :p (odpukać w niemalowane)
Dartmoor Two6Player Pro Red Devil [2015] + Marzocchi 55 CR SLOPE [2015]
ODPOWIEDZ