Siemanko,
Czy ktoś tutaj śmiga w tych ochraniaczach? Chciałem je sprawdzić, ale nie jestem pewny czy rozmiarówka jest taka jak podają czy może coś odbiega od normy bo różne historie już słyszałem.
Ochraniacze IXS Assault (kolana i piszczele)
Ochraniacze IXS Assault (kolana i piszczele)
Dartmoor Two6Player Pro Red Devil [2015] + Marzocchi 55 CR SLOPE [2015]
Po kilku dniach poszukiwania i rozważenia wyboru kilku różnych modeli zdecydowałem się jednak wziąć w ciemno te właśnie ochraniacze. Zakupiłem rozmiar L wg. rozmiarówki (środek kolana - kostka) o której krąży dużo opowieści. Zazwyczaj wszystkie rzeczy kupuje M, ale ta L-ka leży dość dobrze i jest nawet wygodna. Trochę nie podoba mi się górne mocowanie nad kolanem ponieważ jest rzepem, który z czasem pewnie się wyrobi, mogli dać gumkorzep taki jak na wysokości piszczela i kostki. Oczywiście tak jak ktoś mi mówił te ochronki zawsze mają za długie paski i nie mogłem i zapiąć rzepów po naciągnięciu, tak więc w ruch poszły igła i mocne nici. Teraz wszystko ładnie się naciąga i można normalnie zapiąć rzep. Pierwsze jazdki odbyte. Są w miarę wygodne, nie czuję jakiegoś dyskomfortu po kilku godzinach jazdy. Jak zaliczę jakąś glebę (oby nie) to dam znać jak się sprawdziły :p (odpukać w niemalowane)
Dartmoor Two6Player Pro Red Devil [2015] + Marzocchi 55 CR SLOPE [2015]