odratowanie foxa 36 van rc2

kubanczyyk
Kontakt:

odratowanie foxa 36 van rc2

Post autor: kubanczyyk »

Witam, dzisiaj przyszedł mi rower z amorkiem z tytułu, ale jest on w opłakanym stanie. Wymaga wymiany uszczelek, serwisu. nowych korków i ma wytarte golenie lekko, ale tym ostatnim na razie się aż tak nie przejmuje. Ile wyniosłoby mnie kupno uszczelek(jakichś tańszych zamienników), zakup owych korków i wszystkie oleje i smary potrzebne do serwisu?
SpecHornet
Kontakt:

Post autor: SpecHornet »

Wyślij go do profesjonalnego serwisu. Na amortyzacji jak i bezpieczeństwu nie ma co oszczędzać.
kubanczyyk
Kontakt:

o oszczędzaniu wiem, ale jednak czuję, że w serwisie sporo za to policzą, więc może bardziej opłaca się kupić nowy amortyzator. Jak myślisz, ile mogą policzyć za wymianę uszczelek, korków i serwis? A i jeszcze jedno pytanie, dostanę gdzieś same korki do tego amorka? chodzi mi o sklep, a nie o jakieś portale aukcyjne czy coś
szwajg
Kontakt:

Post autor: szwajg »

Myślę, że na wszystkie nurtujące Cię w tej kwestii pytania odpowie dystrybutor albo serwis Foxa, jako, że odsyłanie do google'a uważam za paskudną formę udzielania odpowiedzi, pójdę o krok dalej :)

http://lmgtfy.com/?q=amortyzatory+fox+p ... ystrybucja

Mam nadzieję, że pomogłem!
mati56721
Kontakt:

Post autor: mati56721 »

Koszt samego serwisu to około 300-400 zł .Ja polecam bfg suspension maja bardzo dobre uszczelki skf i znają się na tym co robią . Jeśli chodzi o korki to możesz szukać używek z jakiegoś trupa lub napisać do Gregorio które jest dystrybutorem foxa . Co do ceny to gregorio za korki policzy sobie dosyć słono . Zastanów się czy nie lepszym rozwiązaniem było by sprzedać ten amorek i kupić coś w pełni sprawnego.
Malowanie proszkowe :D
kubanczyyk
Kontakt:

właśnie pomyślałem o tym samym, sprzedam tego foxa i poszukam jakichś piątek, albo szóstek, bo jednak 400zł za sam serwis, a do tego korki to już jest spora sumka, a do tego dochodzą wytarte golenie, więc widzę, że nie jest to opłacalne. Dzięki wielkie chłopaki, pozdrower :)
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

albo kup drugiego foxa 36 a tego na ścianę i jak coś masz dawcę części ;)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
kubanczyyk
Kontakt:

właśnie niedawno ukradli mi rower, więc nie mam za bardzo pieniędzy na takie rzeczy, więc wolę sprzedać ten amorek
ODPOWIEDZ