Portal z miejscówkami i obiektami sportowymi

kkojot
Kontakt:

Portal z miejscówkami i obiektami sportowymi

Post autor: kkojot »

Witam wszystkich forumowiczów. Nie udzielałem się tu hmm, chyba z 7 lat ;)

Niedawno zbudowałem portal, dzięki któremu użytkownicy mogą z łatwością znaleźć miejsca do realizowania swoich ekstremalnych pasji, takich jak np. freeride i downhill. Działa on w taki sposób: wchodzimy na stronę, wybieramy kategorie które nas interesują (np. fr, dh, snowpark, skoki na linie, bungee, ściany wspinaczkowe itp), zbliżamy mapę do obszaru, który nas ciekawi i możemy w łatwy sposób przejrzeć zdjęcia, filmy i komentarze miejscówek w danym rejonie.

Chciałbym porozmawiać z forumowiczami co sądzicie o takim pomyśle?

Oczywiście zarejestrowany użytkownik może dodawać swoje zdjęcia i filmy, obiekty, komentarze oraz łapki (coś podobnego do lajków z facebooka).

Adresu portalu nie wklejam (chyba, że admin pozwoli, zresztą mocno zainteresowani i tak znajdą go na moim profilu), bo nie chodzi mi o spamowanie na starcie, tylko o opinię riderów. Jak zapatrujecie się na pomysł, żeby wyszukiwać single w ten sposób? Oraz na dodanie tras do takiego portalu, aby inni mogli je znaleźć?

Wojtek.
Szukasz fajnych miejscówek do sportów ekstremalnych? Sprawdź na https://extrememap.com
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Jeżeli chodzi o FR/DH Enduro i inne takie to coś podobnego istnieje na pinku na mianowicie trailforks. Jednak bardzo fajna opcja jest tego co podałeś czyli skoki na linie, ścianki etc. Jeżeli będzie to mocno rozbudowane na Polskę i nie będziesz tam targał kosmicznych ani rozsyłał spamu myślę, że może to odnieść sukces na pewno u nas w kraju :) Skoro już się tam rejestrujemy to fajna była by możliwość czatu żeby riderzy mogli gadać ze sobą (ot taki facebook dla rowerzystów, lecz bez postów itd).
No a linka możesz śmiało wklejać :)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
kkojot
Kontakt:

Dzięki bardzo za odpowiedź! Ciekawy pomysł z czatem, pomyślę jak go zaimplementować i możliwe, że z wraz z rozwojem portalu taka funkcjonalność zostanie wdrożona ;)

Jesteś zaawansowanym użytkownikiem tutaj więc Ci ufam :) portal znajduje się pod adresem https://extrememap.com

Na chwilę obecną nie ma tam żadnych reklam. Do rejestracji potrzebny jest adres e-mail i zgodnie z regulaminem - nie udostępnię go nikomu, nie będę wysyłał na niego spamu.

Portal działa dopiero od kilku dni, ale każdy nowy użytkownik i każda treść dodana przez niego bardzo mnie motywuje do jego rozwinięcia, dlatego zapraszam ;)

Wszelkie opinie i krytyki mile widziane :)
Szukasz fajnych miejscówek do sportów ekstremalnych? Sprawdź na https://extrememap.com
Zalas
Kontakt:

Re:

Post autor: Zalas »

Powiem tak. Po wstępnych oględzinach bardzo mi się podoba :) Nowoczesny i przyjazny interfejs bez zbędnych pierdół. Postaram się jutro tam zarejestrować i przejrzeć to dokładniej i dogłębniej :)
Na razie strona trochę bidna ale jak się ludzi nabiera... fajnie się to zapowiada. Jak się rozrośnie to warto pomyśleć o aplikacji mobilnej :D

kkojot pisze: Jesteś zaawansowanym użytkownikiem tutaj więc Ci ufam :)
Oj daj spokój bo się zarumienię :P Są tu lepsi ;)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
kkojot
Kontakt:

Dziękuję, jest mi bardzo miło ;) Portal dopiero raczkuje, ale będę starał się dodawać do niego treści. Jest mnóstwo pomysłów na poprawki i dodatkowe funkcjonalności, a nic bardziej nie motywuje do jego rozbudowy niż nowi użytkownicy ;) Więc jeśli tylko znajdzie się garstka ludzi, którzy powiedzą "spoko, ten serwis może się przydać" to dołożę wszelkich starań do jego rozbudowy :)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Zarejestrowałem się ;)
Musze przyznać że wygląda zachęcająco. Ale mam dwie uwagi.
Zupełnie przypadkowo zobaczyłem że jest tam regulamin, fajnie by było umieścić go gdzieś u góry, żeby łatwiej było go znaleźć.

Panel po lewej pokazuje zdjęcia miejsc i ich popularność. Wolałbym by po ich naciśnięciu pokazywałoby mi tą miejscówkę na mapie w przybliżeniu, a dopiero później opis sobie kliknę na dole ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
kkojot
Kontakt:

Cześć, dzięki wielkie! Popieram pomysł z przybliżeniem mapy po wybraniu obiektu z lewej strony. Myślę również o zmniejszeniu wysokości mapy (ta na cały ekran długo się ładuje i obciąża przeglądarkę) tak aby u dołu użytkownik widział już początek opisu i wiedział, że może zjechać w dół po więcej szczegółów. W opisie podobne rozwiązanie z galerią zdjęć i filmów.

Dzięki jeszcze raz za pomoc :)
ODPOWIEDZ