Piski podczas jazdy

BLiTzPL
Kontakt:

Piski podczas jazdy

Post autor: BLiTzPL »

Witam , niedawno w trakcie jednej z moich jazd zaczęło coś piszczeć (trudno określić czy było to w okolicach suportu czy kasety) , piski zaczynają się dopiero po około 3,4 minutach ciągłej jazdy i gdy np. zrobię przerwe 5 minut to już nie piszczy i tak w kółko , rozebrałem całą kasete , wyczyściłem wszystko i się poddaje , jakieś pomysły? :(
Erdr
Kontakt:

Post autor: Erdr »

Sprawdzałeś tylny hamulec? Może zacisk jest luźno dokrecony, ew. spróbuj wyczyścić i nasmarowac łańcuch, zakładam też że po poprzednim czyszczeniu wszystko jest nasmarowane :p możesz też sprawdzić pedały
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Kółka przerzutki?
BLiTzPL
Kontakt:

Wymieniłem kółka przerzutki(wcześniej czyściłem i działo się to samo) i wymieniłem kasetę na nową i jak na razie problem znikł , najprawdopodobniej było to spowodowane kółkami przerzutek , dzięki za pomoc ;)
BLiTzPL
Kontakt:

Chodziło mi wtedy o "kółka" które są na tylnej przerzutce i przechodzi po nich łańcuch :) A problemem jednak była tylna oś do której dostało się dużo brudu i dlatego tak niemiłosiernie piszczało ;) Pozdro
ODPOWIEDZ