KASK - Od A do Z [pytania]

Sachem
Kontakt:

KASK - Od A do Z [pytania]

Post autor: Sachem »

Hejka :)
Z lekka zaczynam się wgłębiać w temat, dlatego tu jestem. Czy kupię jakiś fajny kask FF do dwóch stów? Bardzo podoba mi się Naxa DH, lecz są w rozmiarze L, a mój obwód głowy zmierzony w prawidłowy sposób to 55 cm...
Nurtują mnie też takie pytania, czy warto kupić używkę w miarę dobrym stanie, czy to się zupełnie nie opłaca? Co z kaskami, które mają odkręcaną gardę?
Znalazłem chyba najtańszy z nowych kasków, Hot Shot coś tam, ale po opiniach jakie znalazłem w internecie, to już lepiej jeździć bez kasku.
Jakie jest wasze zdanie? :?
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Na allegro masz naxy w różnych rozmiarach ;)
Nie warto kupować używanego kasku bo kask ubija się pod czyjś łeb, no chyba że masz możliwość tak jak ja miałem pożyczyć kask, przymierzyć, pojeździć żeby sprawdzić czy dobrze leży i czy nie lata w te i we wte.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
ryba94.94
Kontakt:

Post autor: ryba94.94 »

Mam fajny kask na sell napisz na priv:)
oliwierdobrowolski
Kontakt:

Post autor: oliwierdobrowolski »

Zalas ma rację, nigdy nie kupuj kasku po kimś. Jak zaczynałem swoją przygodę, to odkupiłem od koleżki kask i niestety obcierał mnie w kilku miejscach, ponieważ był dostosowany do jego kształtu głowy, wszystkich zagłębień, nierówności, etc. Naxy są bardzo wytrzymałe i dobrze amortyzują bomby i gleby. :) Pozdro
Sachem
Kontakt:

Post autor: Sachem »

Dzięki wszystkim. Używka nie wchodzi więc w grę, natomiast co sądzicie o kaskach z odkręcaną ochroną szczęki? Tak z czystej ciekawości, w internecie znalazłem takie cuś: http://www.xlc-parts.com/produkte_detail_en,,33562.html
Posiada certyfikat, więc teoretycznie powinien być bezpieczny
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

nie używałem i nie macałem ale słyszałem że badziewie. Zajrzyj na enduro trophy bo tam był chyba temat o tym kiedyś ale ręki nie dam sobie uciąć
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
ODPOWIEDZ