Ok dzieki a takie pytanie a nawet 2:
-czy ma znaczenie jak przykrecony jest amor w ramie tzn swinka do gory do dołu od strony wahacza itp? Czy tylko tak zeby byl dostep do wszystkich regulacji?
-obrecze dartmoor fortress/rider do dh? Czy nie bardzo?
Damper w teorii tłokiem z tył a puchą z przodu. W praktyce jak się w tamie mieści :P Mój rower np seryjnie miał damper "tyłem w przód i dnem do góry"
Obręcze dartmoor rider/fortress nie mam, nie używam lecz dużo osób na tym śmiga i sobie chwali. Tanie, lekkie, łatwo ponoć o wgniota ale nie pękają itd
Zebym mial dostep do regulacji musze go miec w ramie "do gory nogami" mysle ze bedzie ok. zastanawiam sie nad kolami z czego co i jak. Jakie pasty (tyl os 10 przod 20) jakie obrecze i szprychy bo nyple alu moim zdaniem odpadaja jak nawet w bmx nie dawaly rady.
Na boxach się słabo znam ale na moje krzywe oko przydał by się opis kondycji amora, która to wersja i najlepiej foto podglądowe.
W ciemno można tylko strzelać
Po serwisie lagi nie porysowane teflon czy co tam za powłoka jest w stanie dobrym. Jest to ten co polowe napisu boxxer ma na ladze a resztę na goleniach (jezeli nie pomylilem czesci budowy amorka) gorna polka wysoka.
Boxxer race a co do serwisu to tez tak mysle. Sprawa wyglada tak ze goscia znam tyle ze nie wiem jak wygląda sprawa z jego uczciwoscia i nie wiem czy cena 1000 to wygorowna cena czy nie
Takie pytanie jakie stery do tej ramy kupic ? Polzintegrowane? Sterowka w amorku mam cala 1 1/8 glowka ramy tapered tylko nie wiem czy dol sterow Polzintegrowane a gora zwykle czy jak...
Z tego co mi wiadomo to całe stery pół zintegrowane pod główkę tapered, a jeżeli rura w amorku ma 1 1/8" to potrzebujesz bieżnię redukcyjną którą najprawdopodobniej dostaniesz ze sterami a jak nie to kosztuje pewnie jakieś grosze.
Polecam również zajrzeć do manuala ramy oraz poczytać trochę na forum a nie pytać o każdą pierdołę bo większość tego już była