Wolna Dyskusja Użytkowników
Cześć
pytanko techniczne, pacjent to Meta z mufą na suport BB92.
Czy da sie tam włożyć korbę na 83?
Aktualnie mam wkład suportu na pressfit bodajże dura-ace, który nie "wystaje" z ramy i korbę na 73mm.
Posiadam fajną korbę na 83 i stąd pytanie, czy jeżeli wymienię wkład suportu na taki z wystającymi poza mufę miskami, to czy jest szansa zalożyć tą korbę?
pytanko techniczne, pacjent to Meta z mufą na suport BB92.
Czy da sie tam włożyć korbę na 83?
Aktualnie mam wkład suportu na pressfit bodajże dura-ace, który nie "wystaje" z ramy i korbę na 73mm.
Posiadam fajną korbę na 83 i stąd pytanie, czy jeżeli wymienię wkład suportu na taki z wystającymi poza mufę miskami, to czy jest szansa zalożyć tą korbę?
Rama
Panowie chciałbym zmienić ramę z glory fr 2009 na coś lepszego a przede wszystkim lżejszego,mój budżet to 2-3 tyś.Widzę na aukcjach dużo nowszych glorek z 2012, 2013 i są one w dość fajnych cenach, zastanawiam się tylko czy tamte roczniki nie miewały jakiś problemów typu pękające wahacze itp.Kilka starszych ram mondraker summum też jest, co lepsze?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Siema , jako że brak mi pomysłu to chciałbym zapytać czy znacie jakąś fajną muzyke do filmu ,, promo " DH
- Ma nie być zbyt oklepana, na pewno nie coś co występuje we wszystkich popularnych editach na youtube.
- Najlepiej jakieś techno które oddałoby dość profesjonalny klimat i dało możliwość dodawania szybkich scen jak i tych w zwolnionym tempie.
Jednak na inny typ muzyki też jestem otwarty , byle by nie była to muzyka oklepana
- Ma nie być zbyt oklepana, na pewno nie coś co występuje we wszystkich popularnych editach na youtube.
- Najlepiej jakieś techno które oddałoby dość profesjonalny klimat i dało możliwość dodawania szybkich scen jak i tych w zwolnionym tempie.
Jednak na inny typ muzyki też jestem otwarty , byle by nie była to muzyka oklepana

-
- Kontakt:
Re:
mati7769 pisze:Prowadzę wykopaliska, ktoś zna autora tego zdjęcia? http://www.pinkbike.com/photo/51927/
Myślę że to ,, Rafał Pirat "

-
- Kontakt:
Wolna Dyskusja Użytkowników trochę zamarła więc nieco ją odświeżę 
Sezon 2016 powoli dobiega końca a dla niektórych już dobiegł... Tak więc jakie macie plany rowerowe na zimę i nowy sezon?
Ja mam zamiar zbudować inną maszynkę do FR najprawdopodobniej coś na ramie Big Hita 06-08r oraz trochę dalszy plan zbudować szosę. No i oczywiście jeździć, jeździć i jeszcze więcej jeździć bo w tym roku się trochę opierdzielałem i mam niedosyt :P

Sezon 2016 powoli dobiega końca a dla niektórych już dobiegł... Tak więc jakie macie plany rowerowe na zimę i nowy sezon?
Ja mam zamiar zbudować inną maszynkę do FR najprawdopodobniej coś na ramie Big Hita 06-08r oraz trochę dalszy plan zbudować szosę. No i oczywiście jeździć, jeździć i jeszcze więcej jeździć bo w tym roku się trochę opierdzielałem i mam niedosyt :P
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Re:
Od takich drobnostek masz temat tutaj http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=97385Mateosz.O pisze:Cześć i siema mówię Wam
Ostatnio kupiłem używane Hayesy Stroker Ace, czy odpowietrzenie wyeliliminuje luz na klamce? A jeśli nie, to jaka może być przyczyna?
Luz na klamce powinieneś zniwelować poprzez lekkie jej dokręcenie.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Re:
Powinieneś mieć na klamce w miejscu ślizgu taką malusieńką śrubkę imbusową , dokręć ją i powinno zmniejszyć luzMateosz.O pisze:Cześć i siema mówię Wam
Ostatnio kupiłem używane Hayesy Stroker Ace, czy odpowietrzenie wyeliliminuje luz na klamce? A jeśli nie, to jaka może być przyczyna?

Dzieki za odpowiedzi 
W zasadzie to źle się okresiłem, bardziej chodziło mi o martwą strefe przy naciskaniu klamki, tłoczek w klamce nie odbija do końca, po poszukuwianiach na googlach znalazłem, że jest to częsta przypadłość tych Hayesów, zestawu naprawczego na CRC brak, a póki co nie dam 80 zł za tłoczek i sprężyne
Przeleje układ, postaram się uszczelke nasmarować i oby było lepiej 
Oby tylko mój Suntour wytrzymał z tymi hamulcami przez jakiś czas, bo będzie mało ciekawie, hahaha ;P

W zasadzie to źle się okresiłem, bardziej chodziło mi o martwą strefe przy naciskaniu klamki, tłoczek w klamce nie odbija do końca, po poszukuwianiach na googlach znalazłem, że jest to częsta przypadłość tych Hayesów, zestawu naprawczego na CRC brak, a póki co nie dam 80 zł za tłoczek i sprężyne

Oby tylko mój Suntour wytrzymał z tymi hamulcami przez jakiś czas, bo będzie mało ciekawie, hahaha ;P
Pozdrawiam 
Bottecchia FX520 + SR Suntour XCT V3...

Bottecchia FX520 + SR Suntour XCT V3...