Na razie do wyboru mam tylko dwa rowerki , a mianowicie
b'twin rockrider 500s , kross sign fr 1 lub fr2
500s naprawdę mi się podoba . Pytam was głownie o ramę czy nie będzie pękać . Zdaje sobie sprawę , że wszystkie części są do wywalenia i oczywiście bym je wywalił , zostawił samą ramę do której doszedł by damper raczej powietrzny ( chyba rama będzie dostawała mniej w kość przy ładnie pracującym uginaczu ) i widelec koło 160 skoku . W późniejszym czasie inne części też były by zastąpione . Pod linkiem znajduję się konto na pinbike'u typka , który ładnie zrobił swojego 500s . Ma jeszcze konto na yt gdzie amatorsko zjeżdża ze schodów i robi jakieś małe ,,chopki'' a raczej niedoloty

Link do pinbike'a
http://www.pinkbike.com/u/wanghan96/alb ... odificada/
Kross jest według mnie dosyć fajną ramą w można powiedzieć retro stylu . W signie fr ten jednozawias podobno ma kiepską boczną sztywność , ale czego w tej kasie oczekiwać tak samo jak z geo . Fr jest też przeznaczony do fr więc z tym ma przewagę na rockriderem . Obawiam się jednak co do żywotności tej ramki bo najprawdopodobniej zakupiłbym fr1 , który sporo już przejechał . Na śmieciowych częściach oprócz obręczy i paru drobiazgów ( one nie są złe ) mogę go kupić za 800 zł .
Dodam , że ramki nie będą u mnie wiecznie . Za trochę czasu będą oczywiście zmienione na coś lepszego .
500s mógłby być też fajnym projektem w internetach gdzie wszyscy mogli by zobaczy jak to jeździ .
Jeszcze raz co do ramek nie piszcie mi o ht bo jak nie wypalą te ramy to mam już upatrzonego ns lub duncona jednak chciałbym już zacząć poznawać pracę nóg i zawiechy przy fullu .
Z góry wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi !
Pozdrower