Avid Elixir 5 2014 Opinie

Hemp
Kontakt:

Avid Elixir 5 2014 Opinie

Post autor: Hemp »

Witam

Czy ktos posiada moze takie hamulce ? Jak to dziala i jak z awaryjnoscia ?

Z gory dzieki za info :)
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Podbijam temat, różne opinie można znaleźć w necie, a co na to nasi użytkownicy? Dużo problemów Wam sprawiają?
http://brooce.pinkbike.com
baranina88
Kontakt:

Post autor: baranina88 »

Latałem na nich 2 sezony bez żadnych serwisów więc chyba są mało awaryjne wbrew temu co pisze w internecie. Moja waga to wtedy około 130kg i tylko raz udało się mi je zagotować, ale było to na długiej prostej gdzie można się rozbująć do 90 na godzinę więc myślę że wszystko by się tam zagotowalo. Mogę powiedzieć że oprócz średniej takzwanej siły modulujacej nie ma się do czego przyczepić. Są tanie, wytrzymałe, i można do nich dokupić praktycznie każdy pojedynczy element. Kupisz metaliczne klocki i tarcz icetech i masz rzylety.
Inttegra
Kontakt:

Post autor: Inttegra »

Posiadam Elixiry 5 będzie to ich 3 sezon bez awarii, co sezon wymiana oleju i klocków i śmigają bardzo dobrze na tyle, że jak już zdechną to kupie sobie kolejne.
Nigdy nie miały wycieków czy problemów z tłoczkami, luzy na klamkach góra dół to 1-1,5mm
a luz w kierunku pracy tłoka 3mm ma końcu klamki (po przeciwnej stronie niż regulacja).
Co do samej regulacji dalej działa bez zarzutów, praca ich i moc hamowania są bardzo zadowalające co do mocy to czuć ,żę jest jej jeszcze sporo w zapasie posiadam tarcze
Avida G2 CleanSweep 203 mm przód i tył przy kole 24cale więc pewnie przy 26calach będzie bardzo podobnie czyli zajebiście.
Co tu jeszcze można dodać są zamontowane na sancie v10 i widelcu o skoku 200mm moja waga to 75-80 kg, ogólnie bardzo polecam

"edit" zauważyłem ,że mój model jest starszy mój błąd no ale może moje wypociny pomogą
Załączniki
IMAG0579.jpg
baranina88
Kontakt:

Post autor: baranina88 »

Jak mam w różnych rowerach model starsze i to o których mowa w temacie różnica jest tylko w tym że klamkę lepiej się zakłada i wyrazie zerwania się gwintu nie trzeba jej wymieniać całej tylko obejmuje.
ODPOWIEDZ