wegetarianizm...

Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

hehe dzieki za niewielkie wsparcie ale jakies zawsze. I tak prawde mowiac wiecej mi mowia te odpowiedzi ktorych jest mniej bo sie bardziej wyrozniaja :p a tak wogole to jedzenie miesa to tak jak jedzenie ludzi (kanibale wy) a poza tym ktos pisal ze on by nie wytrzymal bez picia i miesa - otoz wyjasniam. Straight edge i wegetarianizm to zadne zmuszanie sie do nie jedzenia albo nie picia to po prostu droga zycia... tak poza tym co wczesniej - jedzac mieso jesz trupa. Smacznego.
Hardcore rulez!
gg: 846952
Jacor
Kontakt:

Post autor: Jacor »

wcale mnie twoj ostatni post nie zniechecil do jedzienia mieska
i wegetarianinem nie zamierzam byc
bylem kiedys na wakacjach z dieta wegetarianska i to ******** jest
jak przyjechalem do domu to sily do jazdy na biku nie mialem
niektorzy mowia ze nie mogli by jesc np slimakow bo ta takie obslizgle stworzenia i do tego polskie winniczki,ja tam czasami kupuje w makrokeszu i
to wszystko mnie nie zniecheca do ich jedzenia.tak samo jest z miesem
ktos moze powiedziec ze jedzenie trupow milych zwierzat to okropne
ale tak juz jest
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
X tomicher X
Kontakt:

Post autor: X tomicher X »

Witam !
Nic się nie mart, dieta wegetariańska nie ogranicza cię z zadnych składników potrzebnych człowekowi do prawidłowego funkcjonowania, musisz tylko spozywac produkty sojowe, wązne stają się produkty mleczne ( jugurty itp.), a tymi co się z tego nabijają czy uważają że to paranoja poprostu się uśmiechnij w twarz :P

GO VEGETARIAN !

P.S
Jestes z Kolbuszowej - mam tam kumpli którzy jeżdżą ze mną na koncerty :)
Hardcore&Punx
Stay true !
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Wegetarianizm...Cud miód i orzeszki ale z tego co pamietam kolego masz 15 lat i to stanowczo zawczesnie na taką dietę...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

moze i jem trupy ale jakie one dobre
teh_pwnerer
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nie pale , nie pije , nie cpam - nie lubie

Ale miesko to pychota i nigdy chyba nie zrezygnuje :D
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Max...Skad ja to znam :D

Nigdy bym nie zrezygnowal np z hod doga hamburgera czy kebaba =)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

[quote="chrosciel"]Wegetarianizm...Cud miód i orzeszki ale z tego co pamietam kolego masz 15 lat i to stanowczo zawczesnie na taką dietę...[/quote]

to nie prawda chrosciel
moj znajomy nie je juz od 2 lat miesa .zacza jak mial 13. byl niedawano na badaniach i wszystkie pielegniarki byly przekonane ze bada ******* wyniki.a to sie okazalo wszystko w jak najlepszym porzadku.
to wszystko zalezy od diety co jesz i jak jesz.
jak jesz nabialy itp tofu i tak dalej to nic ci nie bedzie
wiez GO WEGAN I WEGETARIAN-A I STRAIGHT EDGE
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

ta ale jest ostatnio pelno wegetarian co sa nimi tylko z tego powodu ze jak nie jedza miecha to sa kul i wogle

a co do straight egde to troche przejebane z nie piciem, bo nie palic - good, nie cpac - zalezy
teh_pwnerer
KACZOR
Kontakt:

Post autor: KACZOR »

ja nie jem miesa ....

a co do porad to zalezy czy naprawde chcesz skonczyc i jak patrzysz na mieso (ja patrze na nie jak na trupa na talerzu) wiec albo stopniowo tzn nie rob sobie sam obiadu miesnego a potem nie jedz na miescie

2 metoda to z dnia na dzien (nie wierz nikomu kto powie ze to niebezpieczne :P) po prostu powiedz sobie ze juz nie chcesz jesc swinek i krowek a potem urzeczywistnij swoja decyzje :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

dla mnie straight egde jest dla psycholi. rozumiem ze wybieraja taka "droge zycia" itp. itd., ale po co erzygnowac ze wszystkiego kategorycznie? nie mowie, ze mozna sie od czasu do czasu zalac w trupa... ale dlaczego niby nie mozna sobie czasem wypic browarka? Jest cos takiego jak samokontrola... umiar... po co rezygnowac z tego dak na maksa? dla mnie bezsens ii glupota,ale sa tacy ktorym to imponuje i tak lubia...

no offecne
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

1.kotlety sojowe to gowno nie po to jest sie wegetarianinem zeby jeassc cos co ci przypomina mieso ....
2. wedlug mnie jak masz 15 lat i jezdzis z na rowerku to jeszcze nei powinienes przestawac jesc mioesa....
3.ja osobiscie uwazam ze to zajebosta sprawa i zamiezam ni ejesc miesa ale jeszcze nie traz ..(mam 16 lat)
4. co do straight edge uwazam ze to lekka przesada nie palic nie pic i nie zapalic czasami czegos zielonego:) (chodz sam szlugow nie pale i ni emam zamiaru palic czasami mi sie zdaza na jakiej imprezie ale to 2 -3 szlugi n a impre wec nie jest to straszne)
5.moja ciotka jest wegetarianka od jakis 10 lat i zyje normalnie funkcjonuje badanie wszystki w normie ...
moim zdaniem poczekaj ze 4-5 latek i dopiero przestan jesc chodz jak juz uwazasz ze na talezu mas ztrupa to i tak ci enie przekonam:)
zycze powodzenie w trzynmaniu sie diety:)
Wojtazx15
Kontakt:

Post autor: Wojtazx15 »

ale suchar, i po co to niby komu???? lepiej jeść sobie mięsko i jest wszystko ok, a nie jakieś tam diety bezsensowne :)
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

eeeee, nikt cie nie przekona, ale wyrażę tu swoje zdanie, bo nie wyobrażam sobie zycia bez mięcha.

"...Zarzynać te biedne zwierzątka tylko dla przyemności człowieka..."

zarzynać - poprawić mnie, bo nie wiem jak się pisze

jak słyszę to zdanie, to mnie ciary po plerach przełażą, grrrr. zobacz sobie jak zbudowane są "trójki" w ustach(dla nie qmatych - zęby) - są pozostałością po kłach, pamiątką po drapieżnej naturze naszych przodków, na pewno nie służą do rozgryzania twardych owoców :]

co do samego zdania - podstaw za "człowieka" słowo "tygrysa"... daj tygrysowi do żarcia samą trawę, czy jakieś liście, to ci po tygodniu zdechnie :|

zakładając, że chcesz dostosować jadłospis do tej specyficznej diety(może trendu?) pamiętaj, że koniec z przyjemnością z jedzenia, będziesz musiał szamać różne zielska, żeby dostarczać organizmowi potrzebne białko(różnorodne, inaczej sam zdechniesz). przez to pojawia się inny problem - koniec z łażeniem do lodówki i żarciem tego, na co masz ochotę, bo musisz ściśle dostosowywać jadłospis do potrzeb.

Podsumowując - nawet gdyby w USA zapanowały komuchy, dalej będziesz chciał żreć zielsko i nie ma już dla ciebie nadziei :P, aj w to na pewno nie wejdę, bo uwielbiam to uczucie - karczek z grilla, jeszcze ciepły, każdy kęs rozpływa się w ustach...
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

przyklad z lwem jest chyba zly... oni wychodza z zalozenia, ze po co jesc mieso i krzywdzic zwierzeta, skoro da sie bez tego... lew raczej nie da rady, a my tak i sa na to dowody... mimo wszystko ja tego nie popieram, uwazam, ze to tylko moda. nie jem miesa jestem trendy... niedlugo przejdzie, a ci najtwarsi umra w koncu z glodu ;)
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

otóż to popadanie w skrajności jest złe!
"Hey ho lets go!"
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

jak najbardziej popieram tutaj wypowiedzi mięsożernej części forum, ale nie mam zamiaru namiawiac kogos do jedzenia miesa. Chodzi mi o jedną rzecz, ktoś, albo pare osób (nie pamietam) mówilo o tym że jak widzą mięso na talezu to tak jakby tam lezal trup. Rozumiem że komus moze mięso nie smakować, albo nie je go, bo najpierw jakaś żywa istota musi stracic zycie zanim trafi na stół. To jestem w stanie zrozumiec, ale nie trupa!!! Przeciez to jest już troche nienormalne (jakaś fobia czy co?). Inni vegetarianie też tak mają, czy to po prostu jest przemyslenie jednej(paru) osob?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=434847
HOOK-UP!!
Kontakt:

Post autor: HOOK-UP!! »

GHAHA!! A JA WPIERRDALAM WSZYSTKO CO SIĘ RUSZA LUB NIE AŻ MI SIĘ USZY TRZĘSĄ !! TRUDNO...
KIEDYŚ WPIEPRZYŁEM OSIEM KONIKÓW POLNYCH,NÓŻKI WŁAŻĄW ZĘBY I SIĘ SAME RUSZAJĄ ŚMIESZNA SPRAWA!

GHAHA!! SICKMINDENTERTAINMENT!!
FREE YO MIND
ODPOWIEDZ