obrót z fakie?

adibest
Kontakt:

obrót z fakie?

Post autor: adibest »

Mam pytanie bo chciałbym się nauczyć podczas jazdy na fakie obrotu w drugą strone, napewno wiecie o co mi chodzi, jedzie się tyłem jakoś szarpie za kiere i odwraca na tylnym kółku szybko o jakieś 180stopni. Narazie chciałbym obczaić jak się wogóle tak obrócić nie koniecznie odrazu o 180st.
Napiszcie jakieś wskazówki bo mi nie wychodzi. Jak jeżdze lewą do przodu to napewno ma to wpływ w którą bedzie mi strone łatwiej sie obrócić ale nie wiem tego bo w żadną nie moge. Czy robi sie to z hamplem czy bez i na prostych nogach jakoś sie trzeba zaprzeć na pedałach czy moze na ugiętych?

Napewno większość z Was dobrze to umie to poradzcie coś żebym wiedział jak zacząć.
Pozdro
MaciekM
Lokalizacja: Polska stolica :/ muzyki tanecznej (disco polo) => Radom
Kontakt:

Post autor: MaciekM »

heh ten trik to pivot, ja juz fakie dosyc dlugie umiem, normalnie pivota na tyle zrobie, ale w czasie jazdy i fakiego to nie moge za nic zahamowac..
MaciekM
Kontakt:

znaczy za nic nie moge zrobic.. pomylilo i sie z hamulcami, bo mam kipeskie i mysle zeby zmienic
adibest
Kontakt:

No w sumie to chyba pivot na tylnym, masz racje tylko jak mam to zrobić bo patrząc na ludzi to prawie każdy to umie(tak mi sie wydaje)
Jakoś mnie wzięło żeby się tego nauczyć.
MaciekM
Kontakt:

nie powiem bo nie wiem.. practice make perfect... tyle tylko moge poradzic.. sam nie mam pomyslu, ale ciagle probuje..
Nimitz
Kontakt:

Post autor: Nimitz »

Nie robcie tego od razu z fakie, najpierw pozwolcie rowerowki troche skrecic, wtedy albo po nacisnieciu hampla sam sie odwrocil, albo szarpiecie za kiere w gore i w bok, hampel i bunny - macie ladne 1-8 z fakie :]
--Street--
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
emtecc
Kontakt:

Post autor: emtecc »

stan sobie poprostu w miejscu zacisnij hebel tylni i naucz sie szarpac pozniej szarp w bok i przechyl sie w tą strone w ktorą chcesz sie obkrecic albo naucz sie z pivota pierw . jedz powoli zarzuc pocno tylem i pozniej mocno wyrwij przod ,powinno ci jakos to przyjsc /albo rob to z podskokiem
ride 4 fun i juz ***!
[url=http://judugallery.prv.pl/]jujugalery[/url]
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

jak zaczniez troche sprecac to poporstu wcisnij tylny hamulec i pozwól aby rower cie prowadził i wtedy wyjdzie, powodzenia
mtb to ***
adibest
Kontakt:

No dzis sie tego nauczyłem, poprostu za mało skręcałem a starałem się ciałem szarpnąć a tak wcale nie trzeba, teraz wychodzi mi prawie zawsze.
MaciekM
Kontakt:

ja tez sie nauczylem wczoraj :)
ODPOWIEDZ