Nowa V10'tka :]

Majkel_DH
Kontakt:

Nowa V10'tka :]

Post autor: Majkel_DH »

Mam mieszane uczucia co do tej nowej vłki, troszke stracila na swojej surowości a nabrala koreańskiego design'u, ale moze sie czepiam :] co sądzicie? http://www.fallin.com.pl/majk/
FuGiS
Kontakt:

Post autor: FuGiS »

tia... na początku nie mogłem zrozumieć jak to działa, ale np niektórych nicolai dalej nie moge :/ http://www.nicolai.net/04/order/gallery.html
Majkel_DH
Kontakt:

zawieszenie Nucleonow to dlamnie jakis wogole przerost ambicji jest, tak bym to nazwal... pewno zaraz mnie ktos ******* :]
maxxis24
Kontakt:

Post autor: maxxis24 »

nowa v 10-ka moim zdaniem wyglada swietnie ,tylny wachacz jest potezniejszy niz w poprzednim modelu, moim zdaniem wyglada solidniej, a swoja droga czy przednia czesc ramy cze przypomina wam big hita??
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

W sumie juz wszystkie konstrukcje jakie sie dalo ludzie chyba wymyslil ,a teraz tylko je udoskonalaja stad podobienstwa mozna znalesc chyba w kadzej ramie.

Nie podoba mi sie to giecie przedniej rury, nie lubie tego, kocham proste ksztalty, lubie jak rama wyglada czolgowato, za to wielki + za tylny trojkat , jest wlasnie masywny, przypakowany, i wyglada na czolg ;d

Kocham rowery ktore sa potezne, pimped to the max jak to mowia ;]

Wszystko najwieksze, najmocniejsze jak sie da, jak ruscy - bigger is better ;d
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Dejv_d3
Kontakt:

v 10

Post autor: Dejv_d3 »

hehe mi sie tam podoba - a czy to wazne jak dziala - wazne ze dziala

max: masz racje dangerous mike wyglada czadowo mi tez sie takie ramki podobaja :D
MikO__o
Kontakt:

Post autor: MikO__o »

chodzi napewno zajebiscie ale design suxx...
>*CzArNiAk SqUaD*<
Ex SpOrTs 4EveR
MikO__o
Kontakt:

Post autor: MikO__o »

ale wyglada na mocniejsza to praFda :]
>*CzArNiAk SqUaD*<
Ex SpOrTs 4EveR
Majkel_DH
Kontakt:

A no przypomina troszke big hita bo przedni trojkat robiony jest w podbny sposob jak specializedy to sie nazywa jakos mono.... costam :p akurat ten garbik mi sie podoba przy glowce, a mowia ze V10-tka sie nie garbi :p
Tomesz
Kontakt:

Post autor: Tomesz »

Mi tez sie podobaja bardziej proste ksztalty,a ten garb wyglada jakos tak odpychajaco... psuje ogolny wyglad ramy, a co do wachacza z tylu to jest teraz bardziej konkretny niz wczesniej, big plus dla v10;-)
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Max masz 100% racji. Dla mnie wzorem pozostanie chyba S8 (ta z 2001 roku).
Z całym szacunkiem dla SC ale takie ramki jak np. Bullit (wiem że jest super bo jeździłem na niej) wyglądają jak Makrokesze. A S8 była nie do przebicia. Z drugiej strony wszystkie firmy idą w obłość kształtów. Intense też. Pamiętacie pierwszą m1? Wyglądała jak czołg a nowe wersje raczej jak bolidy F1.
DM faktycznie wygląda pancernie. Jak pierwszy raz zobaczyłem go to się prawie zakochałem. Potem przeczytałem kilka recenzji i zapoznałem się ze specyfikacją i już mi się tak bardzo nie podoba. [8O)
<<MASA>>
Kontakt:

Post autor: <<MASA>> »

Moim zdaniem ta nowa v 10-ka była ładniejsza.Wydaje mi sie że dużo nowych częsci na ten rok i nie tylko jest gorsza od tych poprzednich.
Rower ??? A co to ??
<<MASA>>
Kontakt:

Post autor: <<MASA>> »

Sory za poprzednie bo ta stara była ładniejsza a co do nucleonow to jest bezsens.
Rower ??? A co to ??
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Mi tam nie podoba ta nowa V-10-tka wydaje mi się że jest też sporo solidniejsz aod poprzedniej tylko szkoda że nie bede jej mieć :D
The Power Is On Your Side !!!
Tomz
Kontakt:

Post autor: Tomz »

Bardziej podobala mi sie stara v 10'tka ta zabardzo taka fikusnia rowniez wole proste ksztalty :)
A co do Nuclenow to czy oni nie utrudnieja sobie qrde pracy robiac takie skomplikowane zawieszenia ? :/
m4kar0n
Kontakt:

Post autor: m4kar0n »

A mi sie kurna obydwa podobaja :P Pewnie w Nicolai'u jak sie jedna mala srubka zgubi to trzeba bulic jak za pol roweru no ale jak kupujesz taka rame to masz tez kase na naprawy :) A V10 tysz fajna - lubie takie wygibasne ramki, choc pewnie stracila przez to na wytrzymalosci...
GG:3376530
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

...

Post autor: Sector »

Eeeeeee ja nie wiem jak nie mozecie wiedziec jak w nukleonach dziala zawieszenie :). Przeciez widac, a tak wogole co do tej firmy to raczej nie polecam jej bo ramki kosztuja duzo a stosunkowo latwo sie lamia :)

A co do SC to Bajera, mi akurat ten garbik sie podoba i technika monoque (tak to chyba bylo:P)...ciekawe jak ta wytrzymalosc??:)...

Ale szybko sie nie przekonam....chociaz mysle ze bedzie git, u nas dwa bullity brykaja i nic :P (a wlasnie jeden z tych ludzi zakatowal Nicolaia i DM (choc wiadomo ze Dh 1.0 to sux) :P
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja juz niedlugo skoncze moj rower...

Dla mnie klasykiem idealnej geometrii sa takie cuda jak

Karpiel Armageddon

Cortina Dh-8 najlepiej w wersji dla team avy z linkagem pod avy

A z tanszych prostych:

Santa s8 2001/2002

Cmp Supermoto 2003

Brodie devo ;]

Podoba mi sie tez norco a line 2003 i moj obecny vps ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Majkel_DH
Kontakt:

eee tam Maksiu wymyslasz... za moich czasow czlowiek jezdzil skaladakiem i marzyl o spodenkach z Laykry :] wiec nie wymyslaj prosze :p
ODPOWIEDZ