ja bym polecal avidy. na sramach 9 nie smigalem ale 7 sa spoko. jak dla mnie to wszystkie sa super i kup te ktore najladniejsze ale z avid i xt to bym wziol avidy. i klameczki tez avida sa zajebiste
za taka kase najlepiej wziac tarczowke mechaniczna ale jak wolisz/musisz miec v'ki to polecam xt albo avid. xt- bardzo duza moc hamowania jak na v'ki, avid to precyzja modulacja no i sentyment hehe
no ale gosc moze nie ma piasty pod tarcze i np uchwytu na rame ;/ wiec po co mu tarcza ?
ja bym kupil srama kiedys takie mialem + buster i dobre klocki to byla zyleta
xt tez mmialem z rownoleglym prowadzeniem klocka dobrze hamowaly ale za duzo bajerow aha no i jakies miekkie bylo to wszystko na avidach nie smiegalem wiec nie wiem ale firma dobra
Ja ma v-ki XT i jestem z nich zadowolony, przed nimi miałem SRAM-y 9.0 , jest mała różnica w sile hamowania jednak XT są lepsze. Co do Avid-ów to nie wiem bo nie jeździłem na nich. Polecam XT ! (ja mam 2004r model)
Nio właśnie nie mam piast pod tarcze i to byłby troche większy wydatek jakbym miał jeszcze piasty zmieniac.Dzięki za pomoc.To był mój pierwszy temat:P.