na 24" masz jeszcze tego sun rimsa duble tracka :] podobno jest mega wypas i wersja laczona pinami kosztuje 159 zetka . ale ja teraz kupoje mtx s type 34mm (sorka jebnelo mi sie o jedno m poprzednio ^_^ ) i powinien bys siupeł : ]
Mam jeszcze pytanko o doubletracka - jaka jest roznica (oprocz ceny :P) miedzy laczeniem na rekaw (159) a normalnym (219). Jest duza roznica w wytrzymalosci?
Slyszalem ze doubletrack to w sumie mag dh30 :)
Double różnie się stopem alu, i tym że jest w wersji łączonej na rękaw i spawanej, a intense mag 30 jest tylko spawana.
Co do wytrzymalości łączeń trwa spór...teoretycznie spawana ma być mocniejsza (droższe są spawane), ale starożytni indianie (AtomLab) twierdzą że spawanie jako takie osłabia dodatkowo alu w miejscu spawa i powoduje nie wyważe nie koła. Dlatego w swoich obręczach (sławne TrailPimpsy) stosują łączenie na rękaw...ALE ma wyjść nowa wersja TrailPimpsów apawana, więc chyba ulegli presji spawania. Na kompromis poszedł Halo, ponieważ w jego obręczach (SAS) o ile dobrze pamiętam zastosowano JEDNOCZEŚNIE w każdej pojedynczej obręczy i łącznie na rękaw i spawanie.
bierz double wide w wersji 24" jak narazie nie do zabicia(no troche zcentrowalem ale 5 min na centrownicy, troche pomachalem kluczem do nypli i juz prosciutkie) a przezylo duzo... ...bardzo duzo
double track :)
ja sobie wlasnie skladam kolka na tych obreczach
za tydzien mysle ze bede mogl powiedziec co nieco o ich wytrzymalosci... na penwo beda zajebiscie wygladaly ;p
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/