cześć zastanawiam się czy jest coś takiego jak wzór na rozmiar ramy? Tzn. od takiego do takiego wzrostu jest taki rozmiar. Chodzi mi to o sztywne ramy do dualu. W sumie to sam nie wiem czy dobrze zrobiłem bo kupiłem 16. Mam ponad 1.80 nie wiem dokładnie :P. No i boję się czy nie za duża. Z drugiej strony narazie jeżdże na crossowej 20 i jest całkeim spoko. Myślę że wielu się to przyda bo będą mniej więcej wiedzieć jaki rozmiar wziąć. Wiem że to zależy od stylu jazdy itp. ale tak mniej więcej. Chodzi mi o to żeby ludzie nie kupowali za dużych lub za małych ram.
u mnie lezy i polski i angielski i rosyjski :/ - hehe
ja mam 185 i 15", 16" będzie dobra aczkolwiek 15 lub 14 była by lepsza, kwestia przyzwyczajenia i tak się przesiadasz z większaj na mniejszą to będzie dobrze
jest wzor - jak najmniejsza poczynajac od 12 (:P) no 13 cali. 13 jest the best sam zaluje ze nie mam takiej no ale jest 15 i nastepna rama bedzie max 14 :) nie wiecej. pomijajac fakt ze jestem krotki strasznie :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
właśnie przed chwilą się mierzyłem i mam 1.85 więc w sumie 16 może będzie spoko. Pozatym raczej w ogole nie jeżdzę streetu czy dirtu. Dużo bardziej pasjonuje mnie dh czy freeride. Niestety nie stać mnie na fulla. Oczekuję od roweru że będzie stabilny przy długich lotach (raczej nie będę robił żadnych trików, po prostu tego nie lubię, może też dlatego że nie umiem) i żeby dobrze się zachowywał przy dużych prędkościach. Chcę uniknąć takich sytuacji gdzie na swojej crossowce jadę szybko i pewnie to na nowym rowerze z trudem będę mógł skręcać bo będzie mnie trząść na boki itp. Wczoraj jeździłem na rowerze mojej siostry Giant 17 calowy, i było naprawdę fajnie czuło się krótkośc roweru ale nie utrudniało to normalnej jazdy. Dlatego myśle że 16 będzie ok. Choć może z czasem jak się przyzwyczaję to bede chciał mniejszą rame. Zobaczymy.
PS. Czy maxxis high roller 2.5 wejdzie do pitbulla i czy nie będę miał z tym żadnych problemów (obcieranie) obręcz to halo mx-8.
ja mam 188 zm wzrostu i mam wlasnie 14 '' draga...i tak jak napisal agressor nie wale kolanami o kiere. (chociaz to zalezy od tego jaki kto jeszcze mostek ma:D)
ja mam mostek tioge taskforce y 50 mm ale nawet jakbym mial cos krotszego i tak bym nie walil chyba za jakis azonic co sie kiere montuje nad rurą sterową :)