rower do street'u
rower do street'u
Chciałbym złozyć albo kupic bike do street'u. Co byście polecili?
tak gdzies między 2000 a 2500zł.
z góry dzięki
tak gdzies między 2000 a 2500zł.
z góry dzięki
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
nie dyusponujesz wielka suma ale mozesz juz cos napewno zlozyc:
ja bym zrobil tak:
ramka do 500zl (point,leader fox (14), albo cos uzywanego)
amortyzator - jakis suntor(np:duro) do 500zl
mocne tylnie kolo(alexy dm24,piasta grimeci - 4 maszyny)
przezutka sora
stery (ja mam teraz neco za 40zl i ku mojemu zdziwieniu jest OK :))
sztyca,kiera,mostek,siodlo taniocha
hample - sramy 7.0
klamki - alhonga
korba - teraz na mkbiku sa tanie i dobre :)
opony-ninja (50zl sztuka)
ja bym zrobil tak:
ramka do 500zl (point,leader fox (14), albo cos uzywanego)
amortyzator - jakis suntor(np:duro) do 500zl
mocne tylnie kolo(alexy dm24,piasta grimeci - 4 maszyny)
przezutka sora
stery (ja mam teraz neco za 40zl i ku mojemu zdziwieniu jest OK :))
sztyca,kiera,mostek,siodlo taniocha
hample - sramy 7.0
klamki - alhonga
korba - teraz na mkbiku sa tanie i dobre :)
opony-ninja (50zl sztuka)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
rama destroyer street ze sztycą + śruba zamiast zacisku 450,-
widelec używany sztywny 150-200
stery, mostek, kiera, gripy, linka, pancerz - 300
koło przód 24" + opona 250,-
koło tył 24" +opona - 400
korba bmx na kulach z 200
pedały 60
siodło od kumpla
hampel + klamka + fajka 100-150
łańcuch bmx 30
sproket uzywany 50
wolnobieg 40
------------------
~2200
tu oszczędzasz, tam dokładasz i jechał
widelec używany sztywny 150-200
stery, mostek, kiera, gripy, linka, pancerz - 300
koło przód 24" + opona 250,-
koło tył 24" +opona - 400
korba bmx na kulach z 200
pedały 60
siodło od kumpla
hampel + klamka + fajka 100-150
łańcuch bmx 30
sproket uzywany 50
wolnobieg 40
------------------
~2200
tu oszczędzasz, tam dokładasz i jechał
za 2,5 kafla możesz kupić naprawdę fajną maszynkę
destroyer street z mufą bmx i chakami 14mm 420
da bomb jump fork albo treka coś koło 200
korby estern bike elektron 370 w bmxforever
dysk de yavu 100
kiera pure 90
most BMX 80zł
piasta tył quando 110
piasta przód jakieś gówno 50zł
obręcze sun bfr 2*150
szprychy dt stainles 80 zł
sztyca jakiś zoom z dobrym jażmem 30 zł
siodło THE bmx 100 lub perv duże 140
oponki duro 2,6' 2*60
chamulec jakaś v-ka 50zł
klamka jakieś stare alivio albo lx 60zł komplet
linki panceże 20zł
łańcuch motorynka 20zł
gripy jak maż dużą łapę toi tesko 3zł albo jakieś bmxowe 25
pedały da bomb bomb pedal 100
do tego jeszcze dorób sobie guarda kosztuje to prawie 3 godziny przy szlifierce :D
ja podałem trocze wygórowane ceny jak masz jakieś znajomożci to napewno uda się taniej
destroyer street z mufą bmx i chakami 14mm 420
da bomb jump fork albo treka coś koło 200
korby estern bike elektron 370 w bmxforever
dysk de yavu 100
kiera pure 90
most BMX 80zł
piasta tył quando 110
piasta przód jakieś gówno 50zł
obręcze sun bfr 2*150
szprychy dt stainles 80 zł
sztyca jakiś zoom z dobrym jażmem 30 zł
siodło THE bmx 100 lub perv duże 140
oponki duro 2,6' 2*60
chamulec jakaś v-ka 50zł
klamka jakieś stare alivio albo lx 60zł komplet
linki panceże 20zł
łańcuch motorynka 20zł
gripy jak maż dużą łapę toi tesko 3zł albo jakieś bmxowe 25
pedały da bomb bomb pedal 100
do tego jeszcze dorób sobie guarda kosztuje to prawie 3 godziny przy szlifierce :D
ja podałem trocze wygórowane ceny jak masz jakieś znajomożci to napewno uda się taniej
jak do streetu to skladaj rower z takimi zalzoeniami : sztywny widelec, single speed, kola 24, tylko tylni hampel. slowem mtb rodem z bmx. jak najwiecej czesci cromo. moj juz pod streetowke podchodzi (czekam na kolo 24 na tyl). zreszta patrz podpis. ja zaraz zarzuce co mozna bylo by zlozyc do tych 2500. w sumie tak bym skladal gdybym sie znal ten rok temu :)
ramka: destroyer street ze sztyca destroyera - 450
sztywne widly - da bomb (trek) - 300 (albo uzywany ok 200) ewentualnie destroyer za 100 ;) moze rabacik nawet dostaniesz w sumie nieglupi pomysl.
stery - fsa the pig - 100
kiera northshore pure - bo cromo : 100
mostek jakis bmxowy np dangeorus majk za 50 zeta. w www.skleprowerowy.pl
siodlo - the dj. okolo 100?
hampel - tylko tyl. jakas tarcza. chyba ze zaufasz vkom. jak dla mnie to moze hayes 200mm? bylby ok.
... jade do domu napisze wiecej jak wroce ;)
ramka: destroyer street ze sztyca destroyera - 450
sztywne widly - da bomb (trek) - 300 (albo uzywany ok 200) ewentualnie destroyer za 100 ;) moze rabacik nawet dostaniesz w sumie nieglupi pomysl.
stery - fsa the pig - 100
kiera northshore pure - bo cromo : 100
mostek jakis bmxowy np dangeorus majk za 50 zeta. w www.skleprowerowy.pl
siodlo - the dj. okolo 100?
hampel - tylko tyl. jakas tarcza. chyba ze zaufasz vkom. jak dla mnie to moze hayes 200mm? bylby ok.
... jade do domu napisze wiecej jak wroce ;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Suchy: do streeta na tył nie wsadzisz koła 26"
Cszyvy: destroyer z tarczą 200mm? polemizowałbym :)
jasiek: W moim podpisie masz fure za 2800,- Zamiast mozo ładujesz sztywniaka (stówa dwie do przodu), zamiast poverty pow za 500 dajesz coś tańszego na kulach albo jakiś szit na maszynach za 200-300 (dwie, trzy stówy do przodu), zamiast sproketa deja vu za 100 ładujesz jakiś używany za 50.. i tak dalej :-)
Cszyvy: destroyer z tarczą 200mm? polemizowałbym :)
jasiek: W moim podpisie masz fure za 2800,- Zamiast mozo ładujesz sztywniaka (stówa dwie do przodu), zamiast poverty pow za 500 dajesz coś tańszego na kulach albo jakiś szit na maszynach za 200-300 (dwie, trzy stówy do przodu), zamiast sproketa deja vu za 100 ładujesz jakiś używany za 50.. i tak dalej :-)
hmm sadzisz ze sie nei zmiesci? do pointamowia ludzie ze wkladali ;D no ale nie wazne, to bierzesz hayesa 180 :P kupujesz tego z tarcza 160 i wsadzasz podkladki pod apapter, tarcze 180mm ale to opcja. sadze ze tak 350 zeta hampel z klamka. vka duzo mniej.
dalej ; kola
jak dla mnie juz dwa 24 cale bedzie ok. sunrimsy bfry na 48 dziur. ala bmx. piasty bmxowe. moze w destroyerze wystrugali by sztywniaka na os 14mm? a jak nie to piaste bmx za 10mm os. do tego szprychy dt i jazda ziom. a i wolnogieb bmx. oba kola te same i jazda. Cena? 2 * 120 za bfry. ze 150-200 za paisty, zalezy jakiej klasy. os 10/14 badz 14/14 :) szprychy okolo 100 do tego zaplot obu kol ok 60 zeta. razem? wszystko, oba kola to 350-400zl. sadze ze cena zajebista :) wolnobieg z lancuchem - 40 zeta. sram pc1 i dicta. voilla.
gumy? duro 2,6 na 24 (albo nawet 3,0) - komplet z detkami 160 zl.
korby? jakies bmxowe. sadze ze takie za 300-400 zeta beda ok, z suportem. geje to pancake albo leg eatersy 100-200 zl. no i chyba wszysciutko, co streetowka powinna posiadac. ale to moje zdanie skladaj jak chcesz, twoj rower mi *** do tego. swoj zloze tak jak zloze i bedzie mi sie podobac.
CALKOWITA CENA : 2500. mozna oszczedzac, czego nie polecam - cena w nawiasach. moze vka jesli sadzisz ze dasz z nia se rade. niby mozna bez hampli nawet jezdzic wiec :) jak uwazazasz. potem zbieraj sobie powoli na jakiegos amora 100mm skoku na sztywna os, piaste do tego albo i cale kolko (nie ma piasty 20mm na 48 dziur niestety =( ) i streetlegala. chyba ze hartcurowiec jestes i na sztywniaku wytrzymasz. zalezy od Ciebie :)
dalej ; kola
jak dla mnie juz dwa 24 cale bedzie ok. sunrimsy bfry na 48 dziur. ala bmx. piasty bmxowe. moze w destroyerze wystrugali by sztywniaka na os 14mm? a jak nie to piaste bmx za 10mm os. do tego szprychy dt i jazda ziom. a i wolnogieb bmx. oba kola te same i jazda. Cena? 2 * 120 za bfry. ze 150-200 za paisty, zalezy jakiej klasy. os 10/14 badz 14/14 :) szprychy okolo 100 do tego zaplot obu kol ok 60 zeta. razem? wszystko, oba kola to 350-400zl. sadze ze cena zajebista :) wolnobieg z lancuchem - 40 zeta. sram pc1 i dicta. voilla.
gumy? duro 2,6 na 24 (albo nawet 3,0) - komplet z detkami 160 zl.
korby? jakies bmxowe. sadze ze takie za 300-400 zeta beda ok, z suportem. geje to pancake albo leg eatersy 100-200 zl. no i chyba wszysciutko, co streetowka powinna posiadac. ale to moje zdanie skladaj jak chcesz, twoj rower mi *** do tego. swoj zloze tak jak zloze i bedzie mi sie podobac.
CALKOWITA CENA : 2500. mozna oszczedzac, czego nie polecam - cena w nawiasach. moze vka jesli sadzisz ze dasz z nia se rade. niby mozna bez hampli nawet jezdzic wiec :) jak uwazazasz. potem zbieraj sobie powoli na jakiegos amora 100mm skoku na sztywna os, piaste do tego albo i cale kolko (nie ma piasty 20mm na 48 dziur niestety =( ) i streetlegala. chyba ze hartcurowiec jestes i na sztywniaku wytrzymasz. zalezy od Ciebie :)
www.bikeaction.pl