Magura hs11?
Magura hs11?
Witam. Mam taki maly problem. Bo mam okazje kupic tanio nowa magure hs 11 i nie wiem czy warto. Jezdze w takim dualu, streecie i vki zwykle mnie wkurzaja bo ani nic na tlnym kole nie mozna zrobic ani nic. No i mam pytanie do wszystkich ktorzy moze wiedza cos na ten temat: Czy magura hs 11 jest duzo slabsza od hs 33? CZy moze zamiast magury lepiej jest wogole kupic vke LX-a? ALbo jakas niedroga tarcze? Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc. 3majcie sie
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
ja mam HS 11 na zbyciu za 280zł
Działają fajnie, ale w pezciwieństwie do HS 33 klamka się gnie przy mocniejszym nacisku na klamke :/
ale po za tym OK :)
ale słyszałem, że do streetu leprze v-ki:)
Ja się chyba machne na AVIDy 7-ki i takie same klamki !!
Działają fajnie, ale w pezciwieństwie do HS 33 klamka się gnie przy mocniejszym nacisku na klamke :/
ale po za tym OK :)
ale słyszałem, że do streetu leprze v-ki:)
Ja się chyba machne na AVIDy 7-ki i takie same klamki !!
NSX x-up za 80zł nówka!! (20zł taniej)
NSX Leg Eaters 05 za 180zł nówka!! (20zł taniej)
NSX Leg Eaters 05 za 180zł nówka!! (20zł taniej)
Różnica pomiędzy hs 11 i 33 jest moim zdaniem bardzo duża. Dzieje się tak dla tego że hs 11 ma kompozytową klamkę która podczas silniejszego naciskania może się uginać to po pierwsze, a po drugie średnica tłoka klamki. Jak dobrze pamiętam to HS 11, 22 mają tłoki 14 mm a HS 33 mają 12 mm, co zwiększa ich siłę hamowania (HS33). Także lepiej zainwestować w hs 33 jak na moje, bo wszystkie klamki plastikowe to shit!!!!!!!!!!!!!Te kompozyty stosowane w klamkach i przerzutkach zaczynają mnie denerwować (SRAM, MAgura) bo to wiadomo że nie wytrzyma tyle ile metalowe.
To by było na tyle :P
To by było na tyle :P
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
hsa 11 to badziew nadaja sie do rowerow miejskich turystycznych...za 280 zl to mozna miec xtr albo xt i bija na glowe hs 11...
hs 22 to jest prawei to samo co hs 33 , roznia sie nieco budowa klamki i tym ze nie maja pokretke regu przy klamce,,,moze czyms jeszcze nie zauwazylem...sila o wiele lepsza od 11...i bardzo zblizona do 33 i tyl eby bylo...pzdr
aha mialem 22 i powiem jedno jak urwiesz kabelek od uja zabawy z naprawa zainwestuje w lepsze vki np xt , lx jest juz duzo slabszy.....pzdr
hs 22 to jest prawei to samo co hs 33 , roznia sie nieco budowa klamki i tym ze nie maja pokretke regu przy klamce,,,moze czyms jeszcze nie zauwazylem...sila o wiele lepsza od 11...i bardzo zblizona do 33 i tyl eby bylo...pzdr
aha mialem 22 i powiem jedno jak urwiesz kabelek od uja zabawy z naprawa zainwestuje w lepsze vki np xt , lx jest juz duzo slabszy.....pzdr
www.mm-foto.pl
Ja się nie wypowiem na temat LX`a bo nie posiadam także wybacz.
A co do tego że jak sie kabelek zerwie to jest problem, to to jest nieprawda. Wymiana kabelka to nie jest zbyt duży koszt. Każdy posiadacz powinien mieć w zapasie 4 oliwki (jakieś 3 zł) szt. Oraz kawałek przewodu. A w utrzymaniu jest pardzo prosta. Raz dobrze odpowietrzaona działa miodek. Odpowietrzanie najlepiej robić raz na jakieś 1.5 roku (tak uważam).
Żeby nei było że się naczytałem, to byłem posiadaczem magi hs 22 i powiem że jest spoko hamplem. Nie iwem jak tam z HS 33. Jeśli ma sie sztywny booster naprawde jest miodek:D
A co do tego że jak sie kabelek zerwie to jest problem, to to jest nieprawda. Wymiana kabelka to nie jest zbyt duży koszt. Każdy posiadacz powinien mieć w zapasie 4 oliwki (jakieś 3 zł) szt. Oraz kawałek przewodu. A w utrzymaniu jest pardzo prosta. Raz dobrze odpowietrzaona działa miodek. Odpowietrzanie najlepiej robić raz na jakieś 1.5 roku (tak uważam).
Żeby nei było że się naczytałem, to byłem posiadaczem magi hs 22 i powiem że jest spoko hamplem. Nie iwem jak tam z HS 33. Jeśli ma sie sztywny booster naprawde jest miodek:D
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
ja mam w xc hs 33 z przodu a w tyle v-braka w trialu mam dwa v-braki a w dualu mam 33 na tyle i jedno co moge powiedziec to magura hs 33 to najlepszy chamulec na swiecie- linki to przezytek juz.szczeze to hs 11 nie polecam bo ona ma chyba plastikowa klamki -sa troche za miekkie.a jesli chodzi o v-braka to ja w trialu smaruje obrecze kalafonia co wyjazd i trzyma super
HAGURA HS 33 RZADZI !!!
www.sto.ilkus.pl
HAGURA HS 33 RZADZI !!!
www.sto.ilkus.pl
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
sklep: http://www.hadronsport.com/
ja tylo mowie ze zabawy jest jesli ktos sie nie zna , nie zanosilem do serwisue opchnallem ja :P...lx salby jesli juz to xt....pzdr
gen hs 33 uzywa sie w trialu wiec to o czyms swiadczy predziej czy pozniej prwie kazdy przesiada sie na hydraulik jesli ma zamiar bawic si ena powaznie :]
gen hs 33 uzywa sie w trialu wiec to o czyms swiadczy predziej czy pozniej prwie kazdy przesiada sie na hydraulik jesli ma zamiar bawic si ena powaznie :]
www.mm-foto.pl